ESPORTS
Esports 12/02/2016

Les 10 cites esportives del cap de setmana

Futbol, bàsquet, rugbi, hoquei patins, futbol sala… el cap de setmana arriba farcit d'esdeveniments esportius

Ara
4 min
Pau Gasol

BarcelonaEl cap de setmana arriba farcit d'esdeveniments esportius. Futbol, bàsquet, rugbi, hoquei patins, futbol sala… Aquestes són les deu cites més destacades:

1. Arriba el 'show time' a la NBA

Aquest cap de setmana s'atura la NBA. És el torn de les estrelles, de l'All-Star i del 'show time'. Els millors jugadors ja són a Toronto per disputar aquest cap de setmana de luxe, que arrenca la matinada del divendres a dissabte amb el partit dels 'rookies'. La matinada del dissabte serà el torn del concurs d'esmaixades i de triples. Mentre que la matinada del dilluns hi haurà el plat principal, el partit de les estrelles. Un enfrontament que disputarà finalment el català Pau Gasol.

2. Duel d'urgències entre València i Espanyol

Galca va sortir tocat després de perdre contra la Reial Societat, però té la confiança de club i dels propietaris.

Mestalla viurà un enfrontament molt calent entre dos equips que se la juguen, València i Espanyol; i amb entrenadors a la corda fluixa: Neville i Galca (dissabte, 20.30 h, C+ Liga). D'altra banda, el Barça té una prova de nivell contra el Celta (diumenge, 20.30 h, C+ Liga), l'equip que va aconseguir golejar els blaugranes a la primera volta, a Balaídos (4-1). Un triomf permetria als culers mantenir-se com a líders en solitari, tenint a més a més un partit pendent. Finalment, el Reial Madrid també té un partit exigent contra l'Athletic Club (dissabte, 16 h, C+ Liga) mentre que l'Atlètic de Madrid visita el camp del Getafe (diumenge, 18.15 h, C+ Liga).

3. Penúltim tren per al Llagostera

Encara queden molts partits perquè s'acabi la Segona Divisió A, però alguns equips comencen a necessitar els punts com l'aigua de maig. És el cas del Llagostera, cuer, que s'enfronta a l'Albacete, un rival directe que també està en posició de descens (diumenge, 17 h). Els d'Oriol Alsina estan a vuit punts de la salvació, que ara mateix marca el Mallorca. De la seva banda, el Girona sembla que li va prenent el pols a la temporada i comença a mirar cap amunt. Els de Montilivi juguen al camp de l'Osca (diumenge, 17 h). Finalment, el Nàstic rep l'Elx (dissabte, 18 h), en un duel entre dos conjunts que flirtegen amb les posicions de 'play-off' d'ascens. Els partits es poden veure per la plataforma Movistar+.

4. Arsenal-Leicester, duel estrella a la Premier

En futbol internacional, aquest cap de setmana destaca el partit que jugaran l'Arsenal i el Leicester. Els 'gunners', tercers empatats a punts amb el Tottenham, reben la visita del sorprenent líder anglès (diumenge, 13 h). Un triomf visitant aplanaria, i molt, el camí al Leicester per mirar d'aconseguir el seu primer títol de la Premier. De la jornada destaca també el partit dels Spurs al camp del Manchester City (diumenge, 17.15 h), que enfrontarà el segon contra el quart.

5. Segona jornada del Sis Nacions

Leonardo Sarto, en acció durant el partit que ha enfrontat França amb Itàlia a Saint-Denis i que inaugurava el Sis Nacions.

Aquest cap de setmana es disputa la segona jornada del Sis Nacions, la competició de rugbi més prestigiosa del Vell Continent. El dissabte es disputen els dos primers partits. D'una banda, França rep Irlanda (15.25 h) mentre que Gal·les jugarà a casa contra Escòcia (17.50 h). El diumenge es tancarà la jornada a Roma, amb el partit entre Itàlia i Anglaterra (16 h).

6. El Barça compleix 400 partits en competicions europees d'handbol

El Barça Lassa sortirà a la pista del Montpeller el diumenge (17 h) per disputar l'onzena jornada de la Copa d'Europa d'handbol. a banda de la importància i la dificultat d’un partit a la pista occitana, els blaugranes estan de celebració, ja que arriben als 400 partits en competicions europees. També diumenge hi ha partit europeu del Fraikin Granollers, que comença la fase de grups de la Copa EHF rebent el Dinamo de Bucurest (12.30 h).

7. Última jornada abans de la Copa de bàsquet

NBA al marge, a casa nostra també hi ha jornada de bàsquet, l'última abans no es disputi la Copa del Rei. Pel què fa als equips catalans, tots juguen el diumenge. El Barça Lassa rep el Sevilla (12.30 h) mentre que l'ICL Manresa juga a la pista del Movistar Estudiantes (18.30 h). L'altre duel destacat és el del FIATC Joventut, que rep un València Basket amb ganes de recuperar sensacions després de perdre la imbatibilitat a la competició domèstica (18 h).

8. Final de l'Europeu de futbol sala

La selecció espanyola de futbol sala jugarà la final de l'Europeu contra Rússia / LNFS

Les seleccions d'Espanya i Rússia disputaran la final del campionat d'Europa de futbol sala, que es disputa a Sèrbia. El combinat espanyol va accedir-hi gràcies a la victòria contra el Kazakhstan (5-3), mentre que l'equip rus va superar l'amfitriona a la pròrroga (3-2). És la cinquena vegada que els dos equips es troben a la final d'aquest campionat. Fins ara, Espanya domina per tres corones (1996, 2005 i 2012) a una (1999).

9. Es reprèn l'OK Lliga

Després de quinze dies sense competició, aquest cap de setmana es reprèn l'OK Lliga d'hoquei patins. Un dels duels més destacats és el que enfrontarà el Reus Deportiu i el Liceo (dissabte, 21 h), tot un clàssic de l'OK Lliga i una visita més que complicada per als gallecs, que miraran de no perdre distància respecte el Barça Lassa, líder de la competició. De la seva banda, els blaugranes juguen a la pista del Recama Láser Caldes (dissabte, 21.30 h).

10. El Mundial de Ral·lis es trasllada a Suècia

El Citroën de Craig Breen, en la prov de Suècia del Mundial de Ral·lis / JONATHAN NACKSTRAND / AFP

En el món del motor també hi ha competició, concretament als ral·lis. Aquest cap de setmana es disputa la segona prova del Mundial, a Suècia. El francès Sébastien Ogier, vigent campió mundial i guanyador de la primera prova, parteix com a favorit. Dani Sordo, Andreas Mikkelsen i Thierry Neuville són els altres aspirants al ceptre.

stats