Esports 14/01/2018

Clàudia Galicia, campiona d'Espanya de cronoescalada

Marta Garcia ha aconseguit el triomf en la modalitat d'esprint

Ara
1 min
Clàudia Galicia, campiona d'Espanya de cronoescalada, i tercer lloc per a Marta Garcia Farrés

BarcelonaClàudia Galicia comença el 2018 al calaix més alt del podi per recollir el guardó que l'acredita com a campiona d'Espanya en la modalitat de cronoescalada. A més, Galicia ha aconseguit la medalla de plata en la prova d'esprint.

Aquest dissabte començava el Campionat d'Espanya disputat a l'estació d'esquí de Boí Taüll. Les nevades de les últimes setmanes han contribuït a l'èxit d'una prova que ja s'ha convertit en una clàssica del calendari. La prova de cronoescalada va consistir en un ascens de 710 metres de desnivell positiu des de la base de l'estació fins al Raspa Roies, situat a 2.753 metres.

Galicia va sortir des del principi a imposar el seu ritme i va confirmar les bones sensacions en aquest inici de temporada. Després 34 minuts de prova, la de Torelló travessava la meta en primera posició i superava així la basca Nahia Quincoces i la catalana Marta Garcia.

Marta Garcia guanya en la modalitat d'esprint

Amb unes hores de descans, les esquiadores afrontaven aquest diumenge al matí la prova d'esprint, molt explosiva i en la qual es requereix un gran domini de la tècnica. En la mànega final, Galicia anava colze a colze amb la seva companya Marta Garcia. No obstant això, Garcia ha sabut fer un canvi més precís i ràpid que li ha permès agafar avantatge i arribar a la meta en primera posició. Finalment, Clàudia Galicia ha estat segona, al davant de la jove Júlia Casanovas.

En arribar a la meta, Galicia comentava: "Aquest cap de setmana he patit una mica, però estic contenta dels resultats que he aconseguit. Sempre fa il·lusió aconseguir un campionat, i això em serveix per preparar-me de cara a la Copa del Món".

stats