Ciclisme
Esports 26/04/2012

Contador correrà l'etapa reina del Tour en solitari

L'espanyol s'ha proposat fer l'etapa i ho ha anunciat aquest dijous en un vídeo promocional. "Correré l'etapa de la carrera que em van prendre", ha comentat

Efe
2 min
El TAS sanciona Contador amb dos anys

BarcelonaEl ciclista Alberto Contador ha anunciat avui un atractiu repte que emprendrà durant aquests mesos de sanció: el proper 16 de maig correrà en solitari els 174 quilòmetres de l'etapa reina del Tour de França, de Pau a Col du Tourmalet, la que va guanyar per proclamar-se campió el 2010.

Contador no estarà sol en aquest desafiament, ja que des d'avui tots els seus seguidors podran gravar missatges d'ànim i suport i triar el punt quilomètric en què volen que Alberto els escolti, ja que un particular cotxe escombra s'encarregarà de reproduir-los al llarg del recorregut.

El corredor de Pinto, que està sancionat sense competir fins al pròxim 5 d'agost pel seu positiu per clenbuterol en el Tour del 2010, ha decidit emprendre aquest desafiament per iniciativa de Flex, i serà a la pàgina 'www.tourflex.es' on els amants del ciclisme podran deixar les seves paraules d'alè.

El desenvolupament d'aquesta peculiar etapa es podrà veure a internet dos dies després, el 18 de maig, a partir de les 11:00 hores, i des d'aquesta web els fans de Contador podran viure les sensacions del ciclista com si haguessin sigut allà, ja que el campió de les tres grans voltes realitzarà el repte portant una càmera subjectiva.

En la presentació de l'acte, Alberto Contador ha assegurat que córrer aquesta etapa en solitari li fa una il·lusió especial: "És mítica. Amb els ports de Marie Blanc, Aubisque, després el Tourmalet... És increïblement exigent. Em permetrà reviure moments d'aquest dia i serà més dura encara que quan vaig competir, perquè són molts quilòmetres pedalejant sol contra el vent".

El corredor de Pinto ha revelat que el motiva especialment "córrer l'etapa reina del Tour que m'han pres", frase que utilitza en l'anunci que protagonitza per a Flex, on reprodueix la duresa d'aixecar-se cada matí, però afirma que "si es pensaven que em quedaria al llit és perquè no em coneixen".

El fet que l'etapa es desenvolupi mentre escolta tots els missatges d'ànim que li deixin els seus seguidors ha manifestat que li va semblar "una bona manera d'agrair a tothom l'enorme suport i afecte que m'han donat i m'estan donant en cada lloc, en cada entrenament en solitari".

Preguntat sobre qui farà d'Andy Schleck en aquesta etapa, Alberto Contador ha somrigut i ha respost que, tot i que el luxemburguès no hi sigui, "la cursa serà igual de dura o més".

"Serà complicat anar a ritme de competició. Al Tour, amb 200 corredors al voltant, el ritme és superior al que pots fer tu sol. La meva condició física no estarà al 100 per cent, la condicionarà la meva preparació per a la tornada a la competició. Però puc assegurar que no m'ho prendré com un passeig", ha assenyalat.

stats