Rugbi
Esports 02/12/2012

Cop d'autoritat del líder Gernika al camp de la Santboiana Seat (8-32)

El conjunt basc ha dominat des del principi contra un equip tocat en atac per les baixes de Hamish i Afa i s'escapa al capdavant de la Divisió d'Honor

M. Molina
2 min

BarcelonaEl Bizkaia Gernika ha derrotat la Santboiana Seat al Baldiri Aleu i ha donat un cop de puny a la classificació de la Divisió d'Honor de rugbi. El líder, que visitava el camp del tercer classificat, s'ha imposat des del primer minut i ha ampliat encara més el seu avantatge contra un equip tocat en atac per les baixes de Hamish i Afa.

De seguida s'han torçat les coses per als locals, ja que en tan sols 5 minuts el conjunt basc ha anotat el primer assaig amb transformació. La Santboiana ha respost amb un cop de càstig al quart d'hora, però al límit del descans el Gernika ha ampliat distàncies amb un altre assaig transformat.

Amb 3 a 14 s'arribava al descans, i Lewis Williams intentava recompondre l'equip per redreçar el rumb del partit. Però tots els esforços han estat en va. Quan només es duien disputats tres minuts del segon temps, el Gernika ha fet la tercera marca transformada, i l'ha seguit un cop de càstig poc després, l'estocada definitiva per la Santboiana.

El conjunt català ha pogut fer un assaig al minut 51 (8-24), però qualsevol esperança de remuntar ha acabat sent estèril. Els visitants s'han tornat a distanciar amb un nou cop de càstig, i han lluitat fins l'últim instant per anotar una nova marca, la quarta, que els donava dret a la bonificació ofensiva. I l'han aconseguit, a falta de només 2 minuts per acabar (8-32).

Amb aquest resultat, el Gernika reafirma el seu liderat a la Divisió d'Honor –tot i que amb dos partits més–, mentre la Santboiana encaixa la segona derrota del curs i cau fins la quarta posició, superada per l'Ampo Ordizia, que aquest diumenge ha guanyat al camp del Cajasol per només un punt (33-34)

Resultats 8a jornada Divisió d'Honor

Cisneros 15 - 18 Atlètic de Madrid

Getxo Artea 23 - 8 Cetransa El Salvador

Santboiana Seat 8 - 32 Bizkaia Gernika

Hernani C.R.E. 31 - 6 La Vila

Ciencias Fundación Cajasol 33 - 34 AMPO Ordizia

Quesos Entrepinares 76 - 31 Blusens Universidade Vigo

Classificació Divisió d'Honor

1 Bizkaia Gernika 46 (+2)

2 Quesos Entrepinares 33

3 AMPO Ordizia 28

4 U.E. Santboiana Seat 27

5 Getxo Artea 20

6 Hernani 20 (+1)

7 Cisneros 19 (+1)

8 Atlètic de Madrid 18

9 Cetransa El Salvador 17

10 Ciencias Fundación Cajasol 12

11 La Vila 9

12 Blusens Universidade Vigo 8

stats