BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 19/11/2014

Cop judicial contra l’aficionat de la Penya que va mostrar una estelada

El seguidor recorrerà la sentència “fins on faci falta”

i
àlex Gozalbo
2 min

BadalonaÀlex Molina, l’aficionat del Fiatc Joventut que va ser detingut per haver exhibit una estelada a Saragossa, ha estat condemnat a pagar 300 euros de multa per una falta de desobediència i ofensa. A més, la Subdelegació del govern central ha proposat una sanció de 4.000 euros i la suspensió d’un any sense poder entrar en un recinte esportiu. El noi recorrerà tots dos processos. “Arribarem fins on faci falta per demostrar la seva innocència -assegura Marcel Molina, l’advocat defensor-. Les conseqüències d’un any sense entrar en recintes esportius són molt grans, ja que l’Àlex Molina entrena un equip a la Penya i és jugador d’un equip del Sant Josep”, afegeix.

D’altra banda, el jutjat d’instrucció número 5 de Saragossa ha acordat obrir diligències contra els cinc testimonis que va aportar el seguidor de la Penya perquè considera que van mentir. “Presumpte delicte de fals testimoni”, diu el jutge en un escrit al qual ha tingut accés l’ARA. Tot i que un dels testimonis és aficionat del CAI Saragossa, el jutge ha descartat la seva versió “en tractar-se tots de testimonis de familiars o amics de l’acusat que integraven el grup d’aficionats de l’equip visitant”.

“Portava una bandera catalana de dimensions considerables i va provocar una reacció adversa entre part de l’afició de l’equip local”, explica la sentència, que afegeix que Àlex Molina va fer cas omís de la policia, que li va aconsellar que no mostrés més l’estelada. El seguidor de la Penya va tornar a “exhibir la bandera a la vegada que proferia crits de «Puta Espanya, independència», encarant-se amb el públic i creant un gran rebombori”.

“Va començar a proferir crits increpant els agents amb les expressions «fills de puta» i «espanyols de merda», bracejant violentament i arremetent contra els policies nacionals, per la qual cosa va haver de ser reduït i emmanillat”, diu la resolució. Segons el jutge, el DVD que va aportar la defensa demostra que Molina va cridar “Puta Espanya”, i això “legitima de forma absolutament natural l’actuació dels agents, consistent precisament a tractar d’impedir que com a conseqüència de l’actitud provocadora es produïssin disturbis, enfrontaments i confrontacions amb la resta de l’afició”.

La sentència no és ferma, i per tant en els pròxims dies Àlex Molinaes presentarà un recurs d’apel·lació davant de l’Audiència Provincial.

stats