FUTBOL

La Federació donarà per acabada la Primera Iberdrola però amb el Barça com a campió

La RFEF defensarà aquesta proposta que evitaria el descens de l'Espanyol

L'equip femení del Barça podria ser proclamat campió de la Primera Iberdrola la propera setmana. Les darreres hores, les diferents institucions que dirigeixen el futbol femení estudien què s'ha de fer després de l'impacte del covid-19. A diferència de la Primera Divisió masculina, la femenina es donaria per acabada. 

Aquest dimecres el programa Tot costa, de Catalunya Ràdio, deia que la idea de la Federació Espanyola de Futbol era deixar desert el títol de campió, però al Barça expliquen que els consta una versió diferent. Des del club, i tal com ha pogut confirmar l'ARA, afirmen que el Barça seria proclamat campió en totes les alternatives que estan estudiant-se a Las Rozas. 

La proposta de la RFEF, que serà estudiada la propera setmana i que hauria de resoldre la situació el 8 de maig, seria enviar el Barça i l'Atlètic de Madrid a la Champions, decretar que no hi ha descensos (cosa que beneficiaria l'Espanyol, que era cuer i amb la permanència matemàticament gairebé impossible) i deixar que pujessin dos equips, en aquest cas, l'Eibar i el Santa Teresa, líders actuals dels seus respectius grups a la Reto Iberdrola, la segona divisió estatal femenina. 

A partir d'aquí, a Las Rozas es contemplen diferents opcions: una amb una Primera Iberdrola de 18 equips per a la pròxima temporada 2020/21, i en la qual baixarien quatre equips per reajustar i tornar a ser 16 clubs en competició, com ara, i una altra que permetria quatre ascensos (un del nord i un del grup del sud) i que redibuixaria la Primera Iberdrola en dos grups de 10 equips. És la fórmula que menys agrada els clubs però que més agrada al seleccionador Jorge Vilda, que fa mesos que reclama una reducció d'equips a la Lliga per disposar de més setmanes lliures per fer concentracions i preparar les competicions internacionals.

En totes dues opcions, la previsió de la RFEF és que el Barça sigui qui aixeca la Copa, encara que sigui sense tornar als terrenys de joc. Això implicaria que, després de quatre anys de frustracions, amb tres títols per a l'Atlètic de Madrid i un per a l'Athletic Club de Bilbao, el Barça tornaria a guanyar la competició de la regularitat. Sumaria la seva cinquena Lliga.