21/06/2016

Croàcia desvia el camí d’Espanya a la part més dura del quadre (2-1)

2 min
Jordi Alba, Sergio Ramos i David de Gea lamenten el segon gol de Croàcia, que condemna Espanya a enfrontar-se a Itàlia als vuitens.

BarcelonaEsquivar Itàlia en el creuament de vuitens i avançar per la part més neta del quadre final de l’Eurocopa. Aquest era l’objectiu compartit d’Espanya i Croàcia en el partit que va tancar el grup D i que va reservar el pitjor dels destins per a la roja. Un gol del punyent Perisic al minut 87 va desfer l’empat a un amb què els de Vicente del Bosque semblaven conformar-se i va condemnar els espanyols a ser segons de grup: els tocarà enfrontar-se a l’azzurra en la primera de les rondes del KO i, més enllà, podrien anar topant amb Alemanya, França o Anglaterra. Croàcia, en canvi, es creuarà amb una selecció menor encara per decidir: pot ser Eslovàquia, del grup B, o alguna de les candidates dels grups E i F, amb Bèlgica, Suècia o Portugal com a plats forts. Avui tancaran la seva participació en la primera fase.

El cop va ser duríssim a tocar del xiulet final i els jugadors no podien amagar la seva decepció, conscients de la complicadíssima ruta que els espera ara per revalidar el títol. I és que la missió d’acabar amb ple de victòries i com a primera de grup va començar bé per a Espanya, que va avançar-se en el marcador amb un gol de Morata, després d’una excel·lent combinació entre Silva i Cesc. Els espanyols jugaven còmodes, aprofitant-se dels espais d’una Croàcia a mig camí entre la pressió alta i el replegament. Però la sorprenent comoditat de l’escenari va desconcentrar la roja, que va cometre una cadena d’errades en sortida de pilota que van alimentar les esperances croates. Rakitic va estavellar una vaselina al travesser, en un avís que Kalinic, a les portes del descans i amb un preciós remat d’esperó, va confirmar amb un 1-1 que afegia nervis al vestidor espanyol.

La versió a la segona meitat va ser més prudent, més asserenada, i això va frenar la sagnia de transicions amb què Croàcia estava fent tremolar l’equilibri espanyol. Amb una possessió un pèl més segura, la campiona d’Europa va anar gestionant el marcador i Del Bosque va moure peces (Bruno, Aduriz i Thiago) per mirar de garantir el punt que permetia esquivar Itàlia i passar per la part del quadre, a priori, més assequible. La tranquil·litat hauria pogut arribar si Sergio Ramos no hagués fallat un penal comès sobre Silva, però el madridista va xutar centrat, assequible per al guant del porter croat. “Ha sigut un partit estrany, no he pogut marcar el penal, són coses del futbol. Ara tocarà ballar amb les millors seleccions, però és el que toca si vols ser campió d’Europa. Ja s’està veient que les no favorites et creen problemes”, va dir el central.

stats