L’Espanyol estrena samarreta amb una festa per tornar a creure (3-0)

Els blanc-i-blaus golegen l’Atlètic en un dels millors partits de la temporada

Roger Requena
4 min
Els jugadors de l'Espanyol celebren un dels gols contra l'Atlètic

Cornellà de LlobregatL’Espanyol es resisteix a abaixar els braços en una Lliga en què les ha vist de tots colors. L’últim episodi, aquest dissabte, ha sigut el segurament més brillant de la temporada, una golejada (3-0) sobre un Atlètic destensionat que ha vingut de turisme a un camp on ha rebut un autèntic correctiu. Rubi tenia moltes ganes de guanyar un dels tres grans equips de la Lliga, i els seus jugadors li han concedit el desig el dia en què l'entitat ha presentat la samarreta del curs 2019/20. L'estrena no podia ser més rodona. És el primer dels tres passos que han de fer els blanc-i-blaus, que acumulen set jornades seguides sense perdre i es resisteixen a donar per morta una setena plaça que, tot i els entrebancs, continua a l'abast.

L’Espanyol ha començat un punt adormit, cometent dues errades defensives en el primer quart d’hora que han estat a punt de costar-li dos gols. Primer Hermoso ha sigut massa tou davant de Morata, que li ha pispat la cartera i ha encarat tot sol Diego López. El gallec hi ha posat el cos i ha rebutjat el seu xut. Pocs minuts després ha sigut el porter qui s’ha confiat: intentant blocar una pilota aèria, li ha relliscat i ha acabat a les botes de Koke, que ha estat a punt d’anotar el primer. Aquest cop ha sigut Hermoso qui ha tornat el favor al seu porter enviant la pilota a córner. Els madrilenys han pressionat ben amunt i han dificultat la sortida des del darrere d’un Espanyol que, malgrat els dos ensurts, s’ha despertat i ha començat a generar joc.

Amb la pilota als peus s’ha vist, de tant en tant, l'equip blanc-i-blau que va encisar tothom al començament de la temporada. Amb Melendo, Roca, Darder i Granero al capdavant, l’Espanyol ha controlat la pilota i ha recordat en molts moments l’equip de l'any passat. L’única cosa que li ha faltat ha sigut un punt de determinació a l’hora de culminar diverses accions a la frontal de l’àrea rival, on ha topat una vegada i una altra amb el mur de l'Atlètic que, com és habitual, sap defensar com ben pocs els seus dominis a través de l’anticipació, la intercepció de passades aèries i el bloqueig. El partit s’ha anat obrint a poc a poc, gràcies als espais que han començat a deixar els madrilenys al mig del camp.

Els ha aprofitat l’Espanyol, que ha anat activant les bandes, especialment l’esquerra, on té una perla que ja fa setmanes que brilla amb llum pròpia: Adrià Pedrosa. El jove lateral del planter, titular en cinc dels últims set partits, ha tornat a demostrar que mereix amb escreix un lloc a l’onze marejant del tot Juanfran, desbordat. El primer temps estava a punt de morir amb poques ocasions quan Pedrosa ha agafat la pilota a la seva pròpia àrea i ha engegat la moto: 87,8 metres de cursa tot sol en què s’ha desfet de dos rivals en velocitat i ha acabat centrant al cor de l’àrea, on ha topat amb la cama de Godín, que ha marcat en pròpia porteria. Una bona notícia que, de retruc, ha tornat a situar l’Espanyol en aquell escenari que ha viscut en tantes ocasions: haver de gestionar un avantatge. El d’aquest dissabte ha sigut el 21è partit en què els blanc-i-blaus s’han posat per davant en aquesta Lliga.

El Panda s'apunta a la festa

Aquest cop, la història no s'ha acabat com els últims tres partits. Savic s’ha ressentit d’unes molèsties al descans i Simeone ha recol·locat Saúl de central, però l’experiment ha desorganitzat el seu equip. Si un jove menut i esquerrà del planter blanc-i-blau ha tancat la primera part generant un somriure a l’RCDE Stadium, un altre amb les mateixes característiques, Melendo, ha obert la segona amb el mateix signe. Al minut 53 el migcampista ha aprofitat una errada al mig del camp de Rodri i ha filtrat una deliciosa passada (la seva assistència de gol aquest curs) cap al Panda, que s’ha obert un forat i ha definit davant d'Oblak. L’Espanyol ha aconseguit amb el 2-0 esvair la por generada en els últims empats. Els blanc-i-blaus han començat a somriure i s’han animat, fabricant bon futbol i diverses ocasions força clares que Oblak ha hagut de frustrar. L’Atlètic, que ja té la segona plaça pràcticament lligada –és a 9 punts del Reial Madrid–, ha reduït força la tensió en un segon temps digne d’un equip que no s'hi jugava res.

La segona part ha sigut una autèntica festa de l’Espanyol, que ha pogut divertir una afició molt castigada pels últims entrebancs de l'equip. Pedrosa ha fet tornar boig Juanfran, i també hi ha afegit Correa, que tampoc ha trobat la fórmula per frenar el lateral blanc-i-blau. L’Atlètic, resignat, ha abaixat els braços i amb prou feines ha disposat d’alguna acció a pilota aturada ben defensada per un Espanyol molt solvent en defensa i també en atac. En un brillant segon temps, els jugadors de Rubi han persistit fins que, a dos minuts del final, han trobat el tercer: Juanfran s’ha desentès de la pilota, ha fet una càrrega exagerada sobre Puado i el Panda no ha perdonat des del punt de penal. Divuitè gol del gallec aquesta temporada. La comunió amb la grada, que ha viscut una autèntica festa, ha sigut absoluta. L’Espanyol fa cas a Rubi i vol continuar somiant.