Esports 26/08/2014

El CSD destinarà un milió d'euros per promocionar l'esport femení

La convocatòria del Consell Superior d'Esports preveu ajudes socials per a dones esportistes d'alt nivell, així com la subvenció d'esdeveniments, investigacions i estudis sobre l'esport femení

Efe
1 min

MadridEl Consell Superior d'Esports (CSD) ha informat a les federacions de la propera publicació al BOE (Butlletí Oficial de l'Estat) d'una convocatòria destinada a la promoció, desenvolupament i participació de l'esport femení, que comptarà amb una partida extraordinària d'un milió d'euros.

La convocatòria, que es publicarà al BOE a principis de setembre, preveu ajudes socials per a dones esportistes d'alt nivell per naixement o adopció durant l'any 2013 i per a les integrants de seleccions nacionals per poder tenir cura de fills menors de tres anys. La formació acadèmica per les integrants de seleccions nacionals també serà objecte de subvenció segons la iniciativa, que preveu ajudes a les federacions per contractar dones exesportistes i per impulsar projectes per millorar la presència, participació i resultats en l'esport femení d'alta competició.

La convocatòria preveu també la subvenció d'esdeveniments, investigacions i estudis sobre aquesta matèria i d'actuacions formatives per a tècniques, jutgesses i àrbitres, així com ajudes per a l'assistència a comitès executius de les federacions internacionals, segons ha informat el CSD.

Es considera esportista d'equip nacional la que tingui un mínim acreditable per la seva federació de 10 internacionalitats o hagi participat en Campionats d'Europa, Campionats del Món o Jocs Olímpics representant a Espanya en qualsevol de les seves categories. Per beneficiar-se de les ajudes les federacions hauran de tenir tres dones en la seva junta directiva o màxim òrgan de govern o comptar amb un 33 per cent de representació femenina en aquest fòrum. Igualment les juntes directives de les federacions hauran de tenir aprovat un protocol per a la prevenció, detecció i actuació davant l'assetjament i abús sexual, que ha de ser remès al CSD.

stats