CURSA DE LA MERCÈ
Esports 16/09/2012

Roger Roca reedita el seu triomf de 2004 a la Cursa de la Mercè i Carla Bertos venç amb només 16 anys

15.700 corredors han pres la sortida de la 34a Cursa de la Mercè que aquest diumenge al matí s'ha disputat als carrers de Barcelona

Efe
1 min
Roger Roca

BarcelonaEl corredor igualadí Roger Roca, amb un registre de 30:41, en categoria masculina, i la jove triatleta de 16 anys Carla Bertos (CN Prat), en la categoria femenina, amb un crono de 38:32, s'han imposat en l'edició 34 de la Cursa de la Mercè que aquest diumenge s'ha disputat a Barcelona amb la participació de 15.700 corredors.

Una veritable marea negra i vermella amb el lema 'Sempre Olímpics' a les samarretes, commemorant el vintè aniversari dels Jocs de Barcelona, ha envaït els carrers de la ciutat en el que ha representat un nou rècord de participació amb gairebé el 15 per cent més que en l'última edició. L'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, ha donat la sortida a les 9:30 hores amb un primer grup de 4.300 corredors i cinc minuts més tard ha sortit el grup majoritari.

En categoria femenina, Carla Bertos, amb només 16 anys, s'ha convertit en la guanyadora més jove de la història de la Cursa de la Mercè.

Roger Roca, actual campió del món de duatló, ha repetit el seu triomf de 2004 després de dominar de principi a final i ha superat en 17 segons l'atleta de Lloret José Luis Blanco i en 20 al marroquí Driss Lakouaja, que no ha pogut reeditar la seva victòria de 2007.

I la sorpresa ha saltat en la categoria femenina amb la jove Carla Bertos, una promesa del triatló, que debutava enguany, que en l'últim quilòmetre ha deixat enrere totes les seves rivals i s'ha imposat amb un crono de 38.32, amb tretze segons d'avantatge sobre la ripolletenca Elena Hidalgo i 1:03 sobre la marroquina Ouafaa Hamani, una altra debutant.

stats