MotoGP
Esports 18/08/2012

Dani Pedrosa aconsegueix la 'pole' a Indianapolis amb rècord de la pista inclòs

El de Castellar del Vallès ha sigut el més ràpid, per davant de Lorenzo, en una sessió marcada per les caigudes i en què s'han hagut d'ensenyar dues banderes vermelles

M. Molina
2 min
Dani Pedrosa, durant els entrenaments del GP d'Indianapolis

BarcelonaDani Pedrosa ha sigut el més ràpid en els entrenaments oficials del Gran Premi d'Indianapolis de MotoGP. El de Castellar del Vallès ha aconseguit el rècord de la pista i ha superat Jorge Lorenzo, que ha quedat segon a una dècima. Ha sigut una sessió marcada per les caigudes, i en què els comissaris han hagut d'ensenyar dues vegades la bandera vermella.

Igual que a la categoria petita, l'asfalt ha sigut protagonista en la sessió de qualificació de cara a la cursa d'aquest diumenge. Només començar s'ha produït el primer accident. Casey Stoner ha perdut el control de la moto durant l'acceleració i el pilot australià ha sortit disparat a 160 quilòmetres per hora. Els comissaris han ensenyat la bandera vermella, mentre que el pilot ha sigut traslladat amb ambulància al centre mèdic –on se li ha diagnosticat un cop molt fort al turmell que el fa ser dubte per a la cursa.

No ha sigut l'únic. També han caigut Ben Spies i Nicky Hayden. Aquest últim també ha hagut de marxar amb ambulància, mentre els entrenaments es tornaven a aturar. Sortosament, cap dels pilots no ha tingut lesions d'importància.

Pel que fa als entrenaments pròpiament dits, Dani Pedrosa ha marcat un temps rècord d'1:38.813, superant en 37 mil·lèsimes l'anterior registre de Stoner. Amb aquest temps cap dels pilots ha pogut superar el català. Només Jorge Lorenzo s'hi ha acostat, però ha quedat a una dècima exacta. El tercer millor registre ha sigut per a l'italià Andrea Dovizioso (a 4 dècimes), que completa la primera fila de la graella.

Aleix Espargaró ha finalitzat en la 12a posició, Toni Elías –que participa en substitució del lesionat Héctor Barberá– sortirà 17è, i Ivan Silva serà el 21è pilot a la graella de sortida.

stats