Esports 02/12/2022

El davanter coreà que s'ha convertit en el jugador més guapo del Mundial

Quan Cho Gue-sung va arribar a Qatar tenia només 20.000 seguidors a Instagram i ara ja en suma quasi dos milions

3 min
Cho Gue-Sung està causant furor a les xarxes socials pel seu atractiu i el seu aspecte d'icona K-pop

BarcelonaEl Mundial és un aparador descomunal. Milions i milions d'espectadors segueixen els partits a tot el planeta. Hi ha jugadors icònics que protagonitzen espots que són emesos una vegada i una altra en centenars de països. És difícil no saber qui són llegendes com Leo Messi i Cristiano Ronaldo, protagonistes habituals de tots els focus i que estan disputant el seu cinquè Mundial. Però també és l'oportunitat per a un bon grapat de futbolistes de donar-se a conèixer al gran públic representant la selecció del seu país. Això pot ser una catapulta per fitxar per un equip gran, per fer el salt als colossos del futbol europeu o per convertir-te en una icona més enllà del teu país.

Però la fama, en l'era de les xarxes socials, també pot portar una bona pila de maldecaps. Pots acabar el Mundial com una llegenda o enmig d'un mar de llàgrimes si et converteixes en l'ase de tots els cops al teu país perquè falles un penal, una jugada clara que hauria classificat la teva selecció o un llarg etcètera de tragèdies que, si ets argentí o uruguaià, segurament s'acabaran multiplicant per mil. Però el que és més difícil d'imaginar és el fenomen que està vivint el davanter Cho Gue-sung.

Aquest honrat ciutadà de Corea del Sud va haver d'apagar el telèfon mòbil perquè no parava de rebre avisos i notificacions de nous seguidors a les xarxes socials, sobretot a Instagram. Poc es podia esperar aquest davanter que es guanya la vida marcant gols per al Jeonbuk Hyundai Motors de la ciutat coreana de Jeonju que, després de marcar les dues dianes del seu país en la derrota contra Ghana (2-3), es convertiria en un fenomen de masses global. "Havia de descansar una mica", explica Seo Jung-hwan, un dels periodistes sud-coreans que no acabaven d'entendre què li ha passat al número 9 del seu equip. "El telèfon no va parar de sonar-li en tota la nit i això el tenia despert. Intentava concentrar-se en el futbol, però no paraven d'arribar-li missatges”, afegia en unes declaracions recollides per The Athletic.

Centenars de milers de seguidors

Però el que va causar més furor no van ser només els dos gols que va marcar contra el combinat africà, exhibint en tots dos una gran habilitat per rematar amb el cap, sinó el seu atractiu físic i el seu aspecte d'estrella del K-pop. Després del partit contra Ghana, Cho Gue-sung va haver d'acabar apagant el telèfon perquè fins i tot rebia propostes de matrimoni.

La bogeria ha sigut tan gran que, en pocs dies, ha passat dels vora 20.000 seguidors que tenia a Instagram a acostar-se gairebé als dos milions. I, tot això, sense que sigui un usuari gaire actiu en aquesta xarxa social. De fet, no hi publicava res des del mes de juliol. I una part dels nous seguidors són de tot el planeta, no només del continent asiàtic. Només cal posar el seu nom al cercador de Twitter o el hashtag #choguesung a TikTok per comprovar-ho ràpidament.

Uns quants mitjans internacionals s'estan fent ressò del furor que causa Cho Gue-sung i si es posa el seu nom als principals cercadors digitals ja apareixen informacions que divaguen sobre la seva vida amorosa i s'especula si té parella o algun idil·li. Mentrestant, el bon paper al Mundial del davanter i de Corea del Sud, que ha aconseguit classificar-se per als vuitens de final en un grup on lluitava amb Portugal, l'Uruguai i Ghana, també ha posat damunt la taula rumors sobre equips que estarien interessats en fitxar-lo, com el Celtic de Glasgow i el Borussia Dortmund alemany. No només és reconegut pel seu atractiu: la temporada passada va ser el màxim golejador de la K League i va ser escollit per formar part del millor onze del principal campionat de futbol de Corea del Sud.

stats