PRIMERA DIVISIÓ
Esports 02/03/2013

València i Llevant arriben al derbi en un moment de forma ben diferent

Els de Valverde sumen 11 punts en les últimes cinc jornades i ja tenen la quarta posició a tocar, mentre que els granotes són desens i s'allunyen cada vegada més de les posicions europees

Ara
2 min

BarcelonaEl València rep aquest dissabte a la nit (22h/Canal+ Liga, Gol T) a Mestalla a un Llevant que mirarà de repetir el resultat que va aconseguir en el partit de la primera volta (1-0). La situació que travassen tots dos equips en Lliga, però, es ben diferent.

Des de l'arribada d'Ernesto Valverde, els txes han ofert una imatge molt millorada, i afronten el partit immersos en una dinàmica de resultats positiva que els ha portat a situar-se a només 1 punt de la Lliga de Campions. El conjunt granota, en canvi, tan sols ha sumat 4 punts en les últimes cinc jornades i s'ha allunyat de les posicions europees. Probablement, però, aquesta davallada es deu al cansament que els està suposant als granotes haver de jugar entre setmana la Lliga Europa. El Llevant, tot i disputar per primera vegada una competició europea, està exhibint un gran nivell i és l'únic equip de la Lliga BBVA que ha aconseguit classificar-se per als vuitens de final.

Per al partit d'aquesta nit, Valverde tindrà seriosos problemes en defensa ja que té les baixes segures de Rami i Cissokho, mentre que Ricardo Costa, amb una lleu contractura, serà dubte fins a última hora. Banega també és baixa, per sanció. Juan Ignacio Martínez, per la seva part, no podrà comptar amb Pedro López ni amb El Zhar, mentre que la presència de Martins al partit dependrà de si el nigerià, finalment, marxa o no del club granota.

I és que l'actualitat llevantina ha estat marcada durant tota la setmana per la intenció de Martins de marxar del club granota i fitxar pels Seattle Sounders. El nigerià va explicar que no és feliç al LLevant i que desitja fitxar pel club nord-americà. El termini per realitzar el traspàs, però, acaba aquest mateix dissabte 2 de març, i el Llevant exigeix al jugador que si vol marxar ha d'abonar els tres milions d'euros que fixa la seva clàusula de recessió. Malgrat aquest embolic, Juan Ignacio Martínez ha assegurat que comptarà amb el davanter nigerià si finalment es queda al club granota.

Tots dos equips segueixen vius a Europa

Tant el València com el Llevant tenen la propera setmana compromisos europeus. Els txes disputen el dimecres davant el Paris Saint Germain la tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions. Tot i el resultat desfavorable de l’anada (van perdre 1-2 a Mestalla), els txes confien en poder remuntar l’eliminatòria. D’altra banda, el Llevant rep el dijous al Rubin Kazan en l’anada dels vuitens de final de la Lliga Europa. Els russos, butxins de l’At.Madrid, intentaran també eliminar als granotes.

Alineacions probables

València: Guaita, Joao Pereira, Mathieu, Víctor Ruiz, Guardado; Parejo, Tino Costa, Canales; Feghouli, Jonas i Soldado.

Llevant: Munúa o Keylor Navas, Vyntra, Ballesteros, Navarro, Juanfran, Pedro Ríos, Diop, Iborra, Rubén, Barkero i Míchel o Acquafresca.

Àrbitre: Velasco Carballo (Col·legi Madrileny)

Estadi: Mestalla

Horari: 22h / Canal+ Liga , Gol T

stats