Moto3
Esports 06/05/2012

Els 'doblats' donen un cop de mà a Cortese perquè guanyi la seva primera cursa de la temporada

L'alemany lluitava frec a frec amb Maverick Viñales, però en l'últim gir la presència dels doblats han impedit que el català tingués opcions de superar-lo a la meta

M. Molina
2 min
Cortese, primer, i Maverick Viñales a Estoril MIGUEL RIOPA / AFP

BarcelonaSandro Cortese s'ha imposat a Estoril a la categoria de Moto3. El pilot alemany ha sumat la primera victòria de la temporada en una cursa on ha lluitat de valent amb Maverick Viñales, i no ha estat fins a la línia de meta quan s'ha resolt qui seria el guanyador. El mallorquí Lluis Salom ha completat el podi.

Cortese i Viñales, com ja va passar dissabte en la sessió oficial de classificació, han estat els pilots més ràpids sobre la pista portuguesa, i han agafat distància al capdavant de la cursa des de bon principi. Inicialment, amb el català marcant el ritme; i posteriorment amb l'alemany a la primera posició.

Tots dos s'han intercanviat les posicions capdavanteres, i s'han estudiat l'un a l'altre per aconseguir la victòria a l'última volta. Però no comptaven amb els pilots doblats, que han jugat un paper important al final de la cursa. I és que després que Cortese i Viñales rodessin uns metres en paral·lel al darrer gir –el català s'ha queixat que l'alemany el volia treure de la pista–, s'han trobat amb els corredors amb volta perduda. Això ha fet que Viñales, que anava segon, no es pogués mantenir enganxat darrera Cortese per agafar l'aspiració i superar-lo a la línia de meta, que l'alemany ha creuat primer a 55 mil·lèsimes.

Però no ha estat l'únic duel del dia a la categoria petita. Ja que Lluis Salom i Zulfahmi Khairuddin també han lluitat frec a frec per fer-se amb l'últim graó del podi, que finalment ha caigut del costat mallorquí.

Classificació de Moto3 a Estoril

1 Sandro CORTESE 41'34.536

2 Maverick VIÑALES +0.055

3 Luis SALOM +11.038

4 Zulfahmi KHAIRUDDIN +12.195

5 Efren VAZQUEZ +20.934

6 Niccolò ANTONELLI

7 Alex RINS +21.792

12 Hector FAUBEL +23.763

15 Alex MARQUEZ +26.450

16 Joan OLIVE +32.641

stats