Esports 25/10/2021

Dones i esport: una unió ja indestructible

Carla Suárez, Ona Carbonell i Yulimar Rojas, entre d'altres, alcen la veu en favor de la dona en el món de l'esport

2 min
Les guardonades del Woman Sport

BarcelonaDones referents en el món de l'esport s'han trobat a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm per celebrar que a poc a poc van trencant barreres. Esportistes, directives, periodistes han rebut els premis Woman Sport en un acte on s'ha defensat i reclamat una aposta ferma i clara pels drets de les dones dins d'un món encara massa masculinitzat. "Hem de demanar perdó perquè no hem parat atenció a les dones esportistes", ha reconegut Lluís Mascaró, director del diari Sport.

L'auditori de l'Antiga Fàbrica s'ha omplert a vessar per reconèixer el paper i l'esforç de les diferents esportistes guardonades. La primera ha sigut Carla Suárez, que ha rebut el premi a la superació, per la seva carrera esportiva i la seva lluita contra el limfoma de Hodgkin que va superar a mitjans d'aquest any. La tenista ha volgut donar les gràcies per totes les mostres de suport i l'estima i ha enviat un missatge, amb llàgrimes als ulls, a tots aquells que l'han acompanyat: "A tota aquella gent que està lluitant, els vull dir que tot anirà bé".

Després de l'atleta de Las Palmas de Gran Canaria, Yulimar Rojas ha sigut la següent a rebre el seu trofeu. La triplista, des de Veneçuela, ha donat les gràcies pel reconeixement abans que Elena Fort, vicepresidenta del Barça, recollís el guardó. "El Barça aposta no només per l'esport professional, sinó també per l'amateur i per les dones", ha admès la portaveu de la directiva blaugrana, que ha fet un esment a la derrota de l'equip de Ronald Koeman contra el Reial Madrid: "No estem gaire contents, però de les derrotes també se n'aprèn".

Un altre premi per a l'entitat blaugrana ha sigut pel Barça femení, en reconeixement pel triplet aconseguit la temporada passada. "Al Barça no només importa competir, sinó també guanyar. Nosaltres ho volem tornar a fer, i ho volem fer amb l'ADN propi i l'estil genuí que ens caracteritza", ha reconegut Xavi Puig, directiu responsable de l'equip de Giráldez.

A més, la influencer Patry Jordan, la taekwondista Coral Bistuer, la surfista Gisela Pulido, l'equip ciclista Movistar Woman Team i la periodista Paloma del Río han rebut els seus guardons. "Em sembla profundament injust que no tractem les esportistes com es mereixen", ha denunciat la pionera en el món de la comunicació, que ha remarcat la necessitat d'una aposta compromesa per lluitar en favor de les esportistes. "Estem en el camí i com més dones visibilitzem [la situació que viu una esportista d'elit és mare], tot anirà millor", ha reivindicat Ona Carbonell, emblema de la natació sincronitzada i de la lluita de la conciliació de la maternitat amb l'esport professional, que ha afegit: "Les dones podem amb tot".

stats