HANDBOL
Esports 04/02/2013

Enric Masip: "La meva sortida del Barça no és digna. Em van dir: o firmes la rescissió o t'acomiadarem"

L'exsecretari tècnic del Barça d'handbol ha explicat visiblement emocionat la seva versió dels fets després de marxar del club

Nuria García
3 min
El Barça fa fora Masip després de dos anys de mala relació

BarcelonaEnric Masip, exsecretari tècnic de la secció d'handbol del Barça, ha donat la seva versió del seu adéu del club en roda de premsa. "La meva sortida del Barça no és digna". "Quan a algú a vegades li posen una pistola al cap i li diuen que faci una cosa... val més que ho faci. El meu cas ha estat així. Em van dir: o firmes la rescissió o t'acomiadarem. Jo m'estimo el club i no volia anar als jutjats", ha dit Masip, que ha apuntat que aquesta no era la primera vegada que el club li volia rescindir el contracte.

El Barça va informar fa una setmana la fi del contracte del qui fou capità de la secció d'handbol per optimització de recursos. "Si tots els esports professionals són així, haurien de desaparèixer tols secretaris tècnics. Si en una estructura professional creus que no hi ha secretaris tècnics, haurien de desaparèixer tots. Però això és la meva lògica", ha dit. I és que al club encara queden el secretari tècnic de futbol i el de bàsquet. Masip ha afirmat que com a secretari tècnic del Barça d'handbol ell ha "treballat amb la màxima honradesa i compromís". "Sempre he estat una persona de club", ha afegit, i ha deixat clar que a ell li hauria agradat "fer la roda de premsa al Camp Nou, amb l'escut del Barça al darrere i al costat del president del Barça". Masip ha explicat, per contra, que li van dir que "fes la roda de premsa amb el directiu", i ell s'hi va negar: "Seria anar a fer el 'paripé'".

"Han estat moltes les vegades que jo he intentat seguir vinculat al club. L'any 2009, la situació econòmica era una altra. Els jugadors van renegociar el contracte a canvi d'allargar-lo i jo vaig dir diverses vegades que estava disposat a rebaixar el meu contracte. Em van dir que en el meu cas no es podia allargar. Em van dir un cop que sí, que se'm podia allargar dos anys el contracte si cobrava en cinc anys el que hauria cobrat en tres. És a dir, que treballava dos anys gratis. Aquesta junta no creia en la figura del secretari tècnic. Si no creus en algú, s'arriba a un acord i tothom queda bé. Mai va ser possible arribar a aquesta entesa fins a la setmana del Mundial", ha destacat Masip, que ha continuat dient: "Aquests dies he sentit bajanades. Diuen que em van voler abaixar el sou el 30%, però vaig ser jo qui vaig proposar renegociar el contracte".

L'exsecretari tècnic de la secció d'handbol blaugrana s'ha mostrat indignat. "Em mereixo sortir per la porta gran i em fan sortir per la porta petita. La junta em va dir que no creu en mi". "Una persona que té penjada la samarreta al Palau hi ha coses que no es mereix. Hem canviat un equip que era perdedor, que estava per darrere del Ciudad Real. Vam adreçar l'equip i l'hem portat a dalt de tot... D'aquests 23 anys, 21 me'ls he passat disfrutant", però ha dit que no va tenir tracte amb la junta directiva actual. "Aquests dies s'han escrit moltes coses i moltes mentides. Tinc la consciència tranquil·la al cent per cent".

Tot i això, Masip, visiblement emocionat i acompanyat del seu pare i de la seva dona, ha dit: "Si hagués de posar un titular que sintetitzés la roda de premsa seria 'Gràcies, Barça'. Perquè em van fitxar sent un nano, he pogut desenvolupar-me al meu club com a persona i com a jugador, gràcies per haver-me deixat formar part del millor equip de la història de l'handbol, el 'dream team'. Gràcies per deixar-me continuar treballant al club quan em vaig retirar per seguir treballant a la Fundació. Gràcies per deixar-me tornar al meu esport. Com a secretari tècnic, la feina és molt dura. M'he menjat molts embolics, perquè és una feina que desgasta i amb la qual no et penges cap medalla".

Masip ha assegurat que, a canvi, ell ha donat "la vida, l'esquena". "Els 23 anys que he estat aquí he treballat amb honradesa i compromís. El meu pare m'ho recordava ara fa un moment. La gent no es recorda dels altres equips, com el Teka o altres equips alemanys, que et van voler fitxar, amb més diners. Jo volia contractes llargs per donar estabilitat a la meva família. No he estat pesseter, mai de la vida", ha volgut deixar clar l'exsecretari tècnic del Barça d'handbol.

Enric Masip ha assegurat que no esperava marxar del Barça i que, si és per al bé del Barça, "hi tornaria demà". "Sempre tindré les ganes i la intenció de tornar al club", ha comentat, i ha afegit: "Per què no tornar dins d'una futura candidatura a la presidència? El meu somni és tornar al Barça. Tinc 43 anys, sóc molt jove".

stats