24/06/2020

Un equip com el Barça no es pot permetre estar acomplexat

2 min
Quique Setién

PeriodistaÚltimament és recurrent llegir a la premsa o sentir a les tertúlies esportives de ràdio o televisió una frase a la qual tots ens vam abonar amb il·lusió quan Quique Setién va firmar com a nou entrenador del Barça: “Només puc garantir una cosa, els meus equips juguen bé a futbol”. Això va ser al gener, poc després d’acomiadar Ernesto Valverde de males maneres i amb el tècnic extremeny deixant una imatge ja icònica quan va abandonar la Ciutat Esportiva amb un somriure des del seu cotxe.

Amb Valverde, sempre un senyor davant la premsa, es van guanyar dues Lligues amb mà de ferro i es van sumar dues derrotes estrepitoses a la Lliga de Campions, el taló d’Aquil·les del Barça de Messi des de la final del 2015. Amb el Txingurri, l’equip es va llepar les ferides després de l’escandalosa marxa de Neymar i es va convertir en un bloc molt sòlid (però sovint massa avorrit) a la Lliga i un flam en els moments clau a Europa. La versió oficial del club per fer fora l’entrenador després de la Supercopa d’Aràbia -en què van anul·lar un gol a Messi per unes mans d’aquestes que ara no xiulen a Benzema-, és que “s’havien de canviar dinàmiques”.

I aquestes dinàmiques, que es poden resumir de forma simplista però clarificadora dient que el Barça segueix sent un equip de grans jugadors molt competitius però que sembla viure de la inèrcia, no han canviat amb l’arribada de Setién. Així que qui dia passa any empeny i, amb un solitari gol d’Ivan Rakitic, un dels futbolistes predilectes de Valverde en els seus dos primers anys al capdavant de l’equip, el Barça va aconseguir fer la feina però segueix sense treure’s del damunt els complexos. El gol va ser un baló d’oxigen per moments, ja que l’equip es va aconseguir alliberar una mica en atac, on més coix va ara després de corregir-se en defensa. I un equip comandat per Messi, que ha recuperat Luis Suárez i que ha pagat 120 milions per Griezmann no es pot permetre estar acomplexat en la part més important de l’espectacle: els gols. I menys en un equip com el Barça.

stats