BARÇA
Esports 27/03/2015

El Barça dóna el tret de sortida al nou Miniestadi, per a 6.000 espectadors i previst per al 2017

El Barça preveu invertir 40 milions a Sant Joan Despí, 10 per a l'estadi i 30 per a tota la ciutat esportiva

Albert Llimós
2 min
Josep Maria Bartomeu, presentant el nou Miniestadi

Sant Joan DespíAquest divendres "s'inicia" el projecte de l'Espai Barça. El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, ha volgut remarcar en la presentació del nou Miniestadi que es construirà a Sant Joan Despí, que "comença a prendre forma" el nou Camp Nou que està previst acabar-se el 2021. La primera part d'aquest projecte és l'edificació del nou Miniestadi, que serà per a 6.000 espectadors i està previst que s'acabi al 2017. El Barça preveu invertir 40 milions a Sant Joan Despí, 10 en el nou estadi i 30 per a la resta de les obres necessàries.

"Pràcticament ja fa un any del referèndum de l'Espai Barça", ha recordat el president blaugrana, que ha remarcat que la filosofia del club és tenir "patrimoni". "Tenim una gestió molt bona del patrimoni, tenim 35 hectàrees, 19 a les Corts i 16 a Sant Joan Despí, és la propietat més gran de Barcelona", ha sentenciat.

El directiu de l'àrea patrimonial, Jordi Moix, ha explicat que el projecte està dividit en 5 fases, les dues primeres a Sant Joan Despí i posteriorment la construcció de l'estadi, el Palau i els edificis adjacents al nou Camp Nou. "És una joia que hem de preservar i explotar al màxim", ha sentenciat Moix, que ha reconegut que van estar "un any" negociant amb els propietaris del tenis El Forn, la zona propera a la Ciutat Esportiva que el Barça va comprar per edificar el nou Miniestadi.

La maqueta de com quedarà la Ciutat Esportiva Joan Gamper / MANOLO GARCÍA

Moix ha definit el pla estratègic del club a 10 anys vista per a la Ciutat Esportiva. S'haurien d'edificar, per exemple, dos pavellons més per a les seccions no professionals, i restaurants i zones de serveis per a les famílies que van els caps de setmana a veure els partits del futbol base. "Tenim tots els camps amb un nivell de saturació al límit, incrementem un camp", ha dit també Moix, que ha destacat que també hi haurà una zona comercial en un dels vértexs de la Ciutat Esportiva. També es farà un edifici per mantenir la privacitat del primer equip, una petició en part del cos tècnic. "Serà la Ciutat Esportiva més eficient de tots els grans clubs" europeus, ha volgut remarcar.

El nou miniestadi serà per a 6.000 espectadors, i hi jugarà l'equip filial, els partits del juvenil de la Youth League i de la Champions femenina. Hi haurà 600 places de pàrquing. Des d'avui comença la convocatòria del concurs d'arquitectura per al nou Miniestadi, i s'ha fet per invitació (concurs restringit) a 6 equips d'arquitectura locals (5 de Barcelona i un de Bilbao). A mitjans de maig, s'adjudicarà el guanyador, per poder començar les obres el gener de 2016 i tenir el camp per a la temporada 2017-18.

stats