Espanya s’enfronta a les seves expectatives

Suïssa posa a prova la selecció de Luis Enrique, que ha anat de menys a més a l’Eurocopa

3 min
Sergio Busquets, Mikel Oyarzabal i Pau Torres durant l’entrenament de la selecció espanyola previ al partit contra Suïssa.

BarcelonaMalgrat les crítiques, Luis Enrique s’ha guanyat a pols que la selecció espanyola estigui entre les favorites en un campionat en què Bèlgica i Itàlia es neutralitzaran l’una a l’altra i Anglaterra representa l’equip, a priori, més temut de l’altra banda del quadre. Però si alguna cosa han demostrat els vuitens de final de l’Eurocopa és que la diferència entre grans i petits s’ha reduït cada cop més. Àustria va fer suar de valent Itàlia, que va fer un pas enrere en el joc alegre que havia mostrat en la fase de grups; la República Txeca es va carregar els Països Baixos dels blaugranes Memphis Depay i Frenkie de Jong i la sorpresa més gran va ser Suïssa, que va empatar a França al temps afegit i els va eliminar als penals.

És per això que Luis Enrique no vol distraccions davant la selecció helvètica. “Petkovic és un gran entrenador, porta 70 partits, i és un equip que opta a tot, molt difícil de batre, com nosaltres”, va exposar ahir l’entrenador asturià en la compareixença de premsa prèvia a l’enfrontament entre espanyols i suïssos d’aquesta tarda a Sant Petersburg (18 hores, Telecinco). El seleccionador espanyol, a banda d’elogiar el seu rival, també va tirar floretes, a la seva manera, cap al seu grup de jugadors: Luis Enrique va respondre amb un “no” taxatiu quan va ser qüestionat sobre si veu alguna selecció millor que Espanya.

Un grup a mort amb el seleccionador

Una de les claus de la millora de la selecció espanyola, que va començar l’Eurocopa sembrant molts dubtes amb els empats contra Suècia i Polònia, és que l’asturià ha sabut com fer-se seu el grup de futbolistes que dirigeix. Malgrat que hi ha alguns jugadors fixos en l’onze, com els blaugranes Pedri i Sergio Busquets o el davanter madrileny Álvaro Morata, el tècnic ha anat fent diversos canvis en els seus equips titulars. Així, ha aconseguit tenir endollats la majoria dels jugadors. Futbolistes com el també blaugrana Eric Garcia, que ha alternat titularitats amb Pau Torres, mentre que a la davantera s’han anat repartint les oportunitats en gran part entre Dani Olmo, Gerard Moreno, Ferran Torres, Pablo Sarabia i Mikel Oyarzabal.

Luis Enrique i la memòria de peix

Un altre factor que defineix el bon clima en el vestidor espanyol malgrat el qüestionat inici de competició és el suport que va rebre el porter Unai Simón després de la seva clamorosa errada en el primer gol de Croàcia. Tant Luis Enrique com molts dels seus companys -entre els quals destaca la figura de David de Gea, a qui Simón ha arrabassat la titularitat- no van tardar a anar a donar ànims al porter basc. “Quan comets una errada no t’has de martiritzar. Has de tenir memòria de peix i trigar tres segons a oblidar-ho”, va sentenciar ahir el seleccionador asturià.

Entre Bèlgica i Itàlia caurà un dels favorits

Després de l’enfrontament entre Espanya i Suïssa, serà el torn del duel entre Bèlgica i Itàlia (21 hores, Telecinco). El combinat entrenat pel tècnic de Balaguer Robert Martínez i l’equip dirigit per Roberto Mancini es veuran les cares a Munic en un dels duels més atractius dels quarts de final. Bèlgica arriba a la cita després de superar Portugal en un partit en què els portuguesos van fer prou mèrits per empatar el gol inicial de Thorgan Hazard. El seleccionador català té dos maldecaps importants, ja que segurament no podrà comptar amb Kevin De Bruyne i Eden Hazard, tots dos amb molèsties. Itàlia, per la seva banda, recupera el central Giorgio Chiellini i buscarà tornar al bon joc que va demostrar durant la fase de grups.

stats