ESPANYOL
Esports 21/07/2020

L’Espanyol torna a mudar de pell per recuperar un projecte guanyador

El pressupost per al curs 2020-21 serà la meitat que el del 2019-20, entre 48 i 50 milions d’euros

Roger Requena
3 min
José María Durán Farré és el nou conseller delegat de l'Espanyol

BarcelonaL’Espanyol ha explicat les línies mestres del nou projecte per al curs vinent, que no tindrà cap més objectiu que el retorn immediat a Primera. Hi ha canvis en pràcticament totes les àrees, fet que respon a la voluntat de corregir el que s’ha fet malament. Des del consell d’administració, que tindrà més presència nacional, a la política d’abonaments, que inclou importants compensacions econòmiques per als abonats existents i els nous que se'n puguin fer, passant per un pressupost que es veurà reduït a la meitat. L’Espanyol torna a mudar de pell per intentar aconseguir un projecte guanyador.

“El nostre únic objectiu és l’ascens. Aprofitarem aquest moment per fer molts canvis i rellançar aquest projecte perquè ens torni a l’elit. Volem tenir un nou Espanyol que pugui aspirar a fites més altes”, ha anunciat el director general, José María Durán Farré. Aquest executiu passa a ocupar una posició al consell d’administració com a conseller delegat. No és l’única incorporació a la cúpula directiva: també s’hi incorpora l’exjugador Rafa Marañón, que fins ara era president de l’Associació de Veterans; i un conseller de Rastar Group, Liu Shenghua. Surten del consell el fins ara vicepresident, Carlos García Pont –el nou vicepresident serà Wang Hongyuan, fins ara conseller– i Lirong Wuang.

“L’Espanyol és i sempre serà en tots els sentits un club de Primera. El descens implica que hem fet moltes coses malament, ho afrontem i fem autocrítica, però necessitem el suport de tots els col·lectius periquitos per assolir l’objectiu”, ha dit Mao Ye Wu, que passa a ser el nou subdirector general.

En matèria econòmica, el descens a Segona implica que l’Espanyol viurà una reducció dels seus ingressos ordinaris a prop de la meitat dels que tenia. Així, el nou pressupost serà d’entre 48 i 50 milions d’euros. No s’hi inclouen les possibles ventes que s’afrontin aquest estiu. Qüestionat per jugadors que poden sortir, Durán ha estat clar: “Estudiarem cas per cas. La nostra intenció és que ni Cabrera ni De Tomás surtin cedits”. És a dir, que si surten aquests dos jugadors, l’entitat prefereix que sigui mitjançant un traspàs. El nou conseller delegat, a més, ha aclarit que, entre els jugadors amb contracte, els que han renovat -Dídac, dos anys, mentre que Diego López i Javi López, un cadascun- i els que tornen de cessió, l’Espanyol tindrà un equip a qui ja podria inscriure malgrat tenir saldo negatiu. Naldo, Ferreyra, Calleri i Iturraspe no seguiran. En el cas de Bernardo, s’estudiarà amb el jugador i el Girona la possibilitat que segueixi si així ho desitja el nou tècnic. La voluntat de Rufete pel que fa al nou entrenador és que pugui ser presentat aviat. “Ens agradaria tenir-lo ja aquí, però hi ha circumstàncies que no depenen de nosaltres que estem intentant modificar”, ha apuntat l’alacantí.

Vicente Moreno és el candidat millor situat, però cal resoldre el contracte que té amb el Mallorca, fins el 2022. L’Espanyol, de moment, es mostra reticent a pagar la seva clàusula, prop d’un milió d’euros, però confia en poder incorporar-lo pagant una compensació menor. El club té avançades algunes operacions com la de Fran Mérida, que arribaria lliure, o Keidi Bare, per qui negocia amb el Màlaga, però vol que el nou tècnic hi doni el seu vistiplau.

Descomptes en els abonaments

L’Espanyol també ha anunciat importants descomptes de cara als abonaments del curs 2019-20. Els abonats ja existents que s’acullin a la compensació del 20% pels efectes del COVID-19, el club els acabarà de comprensar perquè tinguin l’abonament gratis per tot el curs. Els nous abonats tindran un descompte del 50% sobre els preus actuals. “Volem tenir el camp ple quan ens ho permetin, i no perdre ni un sol soci. Volem apropar-nos a ells i compensar-los el dany moral que han patit”, ha reconegut Durán.

stats