L'esport català aixeca la veu a cop de diploma: les cinc anelles olímpiques del dia

À.G.
2 min
Aina Cid i Virginia Díaz

BarcelonaLa jornada de dijous, que ha tornat a tenir l'absència de Simone Biles, ha deixat algunes victòries col·lectives amb una gran participació catalana, però la primera medalla es continua endarrerint.

Núria Vilarrubla.

A un pam del podi

La primera medalla se li resisteix a l'esport català, que aquest dijous ha aixecat la veu amb un grapat de diplomes olímpics. L'ampostina Aina Cid, fent parella amb la càntabra Virginia Díaz, la palista urgellenca Núria Vilarrubla i el banyolí Manel Balastegui, fent parella amb el gallec Caetano Horta, han completat unes actuacions molt destacades, però s'han quedat sense el premi de pujar al podi.

Sam Kendricks.

Coronavirus i calor, un malson

Les grans preocupacions dels organitzadors són dues: el covid-19 i la forta calor. Sam Kendricks ha donat positiu i es perdrà el torneig olímpic. El perxista nord-americà era un dels grans aspirants a l'or. El seu comiat arriba acompanyat de la duplicació dels casos de coronavirus a Tòquio en tan sols una setmana. Experts del Comitè Olímpic Internacional (COI) han assenyalat que els Jocs de Tòquio "estan preparats" per protegir els atletes de la calor i la humitat extrems que hi està havent en la competició, malgrat les protestes dels esportistes per aquestes circumstàncies. 

El racisme no hi té cabuda

El Comitè Olímpic Alemany (DOSB) ha enviat de tornada al seu país l'integrant de l'equip ciclista Patrick Moster per haver animat un dels seus esportistes a superar dos rivals africans amb el crit d'"Atrapa els camellers". "Estem convençuts que la disculpa de Moster és correcta. Però amb la seva relliscada vulnera els valors olímpics de joc net, respecte i tolerància", apunta el president del DOSB, Alfons Hörmann, en un comunicat.

Alessandra Perilli.

Un or gegant per a un país petit

San Marino, un país de tot just 34.000 habitants, ha aconseguit aquest dijous la primera medalla olímpica de la seva història gràcies a la tiradora Alessandra Perilli, bronze en fossa olímpica. La victòria ha sigut per a l'eslovaca Zuzana Stefeceková, la segona dona del seu país campiona olímpica en uns Jocs d'Estiu. L'única campiona olímpica eslovaca fins avui era Elena Kaliská, que va obtenir dos ors en piragüisme (2004 i 2008).

Fintan McCarthy i Paul O’Donovan.

La parella del dia

Paul O’Donovan i Fintan McCarthy s'han convertit en dos dels herois del dia. Els remers irlandesos asseguren que la nit després de les semifinals es van relaxar jugant a l'Scrabble. La tàctica va funcionar perquè han aconseguit la medalla d'or a Tòquio. La seva rebuda a la vila olímpica s'ha fet viral.

stats