GIRONA FC
Esports 18/05/2019

Eusebio Sacristán: “En cap moment he pensat en dimitir”

El tècnic val·lisoletà no ha pogut evitar el descens del Girona a Segona Divisió

Jordi Bofill
2 min
Eusebio Sacristán, entrenador del Girona.

Girona“En cap moment he pensat en dimitir, perquè sempre he cregut en la permanència. Tot el que he sentit ha sigut positiu, mai res m’ha dit que no ho aconseguiríem. Sé que he passat dies delicats, en què el club s’ha pogut plantejar fer-me fora, però va decidir confiar en mi fins al final. La llàstima és que no s’ha materialitzat amb l’objectiu”, ha dit Eusebio Sacristán, que no ha pogut salvar el Girona del descens a Segona Divisió, i que no continuarà tot i l’any de contracte que li queda. Avui, però, no se n’ha confirmat la destitució. “Estem tristos, la derrota contra el Llevant ja va ser un moment dur. Hem vingut a guanyar i no hem pogut, estem assimilant la situació. Ho hem de passar, som professionals i ens toca patir per aixecar-nos més forts. A partir de demà serà el moment de pensar en el futur i esbrinar quins camins seguim”. Un discurs que ha confirmat Delfí Geli, el president del Girona: "Aquesta setmana ens reunirem i decidirem, no ho podem fer en calent. Contemplarem totes les opcions. Tenim jugadors molt vàlids i intentarem crear una plantilla competitiva que lluiti per tornar a Primera".

El Girona ha perdut nou dels últims deu partits de Lliga, carregant-se tot el marge que tenia a finals de març. “Els números són molt pobres i, a causa d’això, ens hem vist abocats al descens. No hem sigut capaços, després de guanyar a Leganés, de tancar la temporada. Hem entrat en una dinàmica molt negativa, sentíem que tot se’ns escapava... Només que ho haguéssim fet una mica bé, ho podríem haver aconseguit... Assumeixo la responsabilitat, no he pogut fer que l’equip estigués millor”, ha valorat Eusebio, trist, i que ha reconegut que la plantilla ha competit condicionada psicològicament. “Quan estàs a punt d’assolir una cosa, a l’esport a vegades se t’encongeix el braç. És la por de perdre-ho, que ens ha impedit jugar alliberats. I aquesta categoria és molt exigent i no perdona. Ens vam tensar més del compte, jo el primer. L’anàlisi va en aquesta línia, perquè vam perdre la seguretat i vam començar a tenir por. La por ha fet que no poguéssim ensenyar la nostra millor versió”.

Eusebio ha assumit el fracàs esportiu, també contra l’Alabès. “L’esperit ha sigut de lluitar, d’intentar guanyar els partits, d’avançar-nos en el marcador... però no hem pogut. Volíem complir però hem tornat a fallar, aquesta és la realitat i s’ha d’assumir”. Què en canviaria el val·lisoletà? “Veient el que ens ha passat i com hem arribat a les últimes jornades, potser canviaria el moment en què anàvem guanyant l’Athletic a la primera part, i ens van remuntar. Va ser tot just després de guanyar a Leganés, i ningú esperava tot el que s’ha desencadenat. Ha sigut cosa de petits detalls: contra el València al descompte, contra l’Espanyol als últims minuts, contra el Vila-real... Hem començat a patir situacions desfavorables però sentíem que hi érem... Potser si haguéssim sentit com hauria acabat tot, hauríem viscut el final de manera diferent”.

stats