Esports
Esports 19/10/2011

L'aventura extrema de dos catalans que recorreran 1.200 quilòmetres a -45 graus de temperatura

Un empresari i un guia de muntanya que es guanya la vida com a escriptor tractaran d'arribar al pol Sud en total autosuficiència i arrossegant un trineu de 130 quilos de pes

àlex Gozalbo
1 min
Albert Bosch i Carles Gel.

BarcelonaAlbert Bosch, un empresari de Sant Joan de les Abadesses, i Carles Gel, un guia de muntanya que es guanya la vida com a escriptor, inicien avui una aventura extrema que els portarà a recórrer 1.200 quilòmetres arrossegant un trineu amb més de 130 quilos de pes i suportant temperatures de fins a -45 graus.

Els dos aventurers catalans van volar ahir cap a Punta Arenas (Xile), primera parada de l'expedició Pol Sud 1911-2011, que els ha de portar fins al pol Sud en total autosuficiència.

Albert Bosch i Carles Gel tenen previst arribar a la seva destinació el 14 de desembre, data en què es compliran 100 anys de l'arribada del primer home, el noruec Amundsen, al pol Sud. Cap català ho ha aconseguit abans i els espanyols que ho van fer van utilitzar assistència.

Tot i que està previst que la travessia duri 45 dies, Albert Bosch i Carles Gel són previsors i portaran aliments per a tres setmanes més. En total, uns 83 quilos de menjar entre sopes, pasta liofilitzada, embotits i formatges envasats al buit, productes energètics, dolços, galetes, xocolata, torrons, fruits secs, cafè, te i llet en pols. L'aigua la fondran directament del gel.

Els dos catalans han creat una pàgina web perquè tothom pugui fer un seguiment online d'aquesta extrema aventura.

stats