BARÇA
Esports 29/07/2014

El Barça ingressa 530 milions i en presenta 41 de beneficis

Faus explica que és el rècord d'ingressos de la història del club

Albert Llimós
2 min
Javier Faus, vicepresident econòmic del Barça, durant la roda de premsa

BarcelonaEl vicepresident econòmic, Javier Faus, ha explicat aquest dimarts que el Barça ha ingressat 530 milions d'euros aquesta passada temporada, i un benefici de 41 milions d'euros néts, el segon més alt de la història de l'entitat (49 milions la 2011-12). "S'està fent una feina ben feta", ha dit Faus, qui ha detallat altres aspectes del tancament de l'exercici econòmic. "Hi havia un pressupost de 509 i hem ingressat 530", ha destacat el directiu, que ha explicat també que les despeses s'han incrementat dels 458 previstos als 472 finals.

En els ingressos s'hi contemplen els traspassos de Thiago, Sanabria i Cesc, però no el d'Alexis, que es comptabilitzarà en l'exercici 2014-15. El club ha perdut tres milions ingressos en màrqueting, per la pèrdua de Regal, TV3, Turkish i no haver guanyat la Lliga. Tot i això, en la cúpula directiva hi ha plena satisfacció perquè durant els 4 anys de mandat, s'han acumulat 113 milions de benefici, segons ha explicat el directiu blaugrana. D'aquesta manera, el deute s'ha reduït en 44 milions, fins a situar-lo en 287.

Malgrat els beneficis, que s'han presentat després de l'auditoria de Deloitte, l'entitat té un repte cabdal: Que no es dispari la massa salarial. "Estem en un entorn molt competitiu, i el gran repte és mantenir els salaris sostenibles", ha dit Faus, ja que els salaris han crescut de 245 a 254 milions, un 4%. En cas que s'hagués guanyat la Lliga, hagués crescut un 8-10%, ja que s'haurien hagut de pagar primers per valor de 12 milions d'euros, a banda de la part en variables d'alguns contractes.

"De la mà de Messi anirem a Rússia, a atacar aquest mercat. També a Brasil, esperem molt, aprofitar a Neymar", ha assenyalat el directiu sobre els objectius del Barça a nivell comercial.

"Som el club que més ha crescut de totes les franquícies del món, i tenim un potencial creixement perquè hem de renegociar els contractes amb Qatar o el seu substitut, perquè ha quedat obsolet, i també amb Nike", ha dit també Faus, que ha recordat que durant aquest any, de cara a l'assemblea del 2015, s'haurà de tenir decidit quin serà el patrocinador a partir de la temporada 2016.

"No vull frivolitzar, 80 milions per Luis Suárez són molts diners, però el mercat està amb inflació", ha explicat Faus, que ha dit que s'han provisionat 8,8 milions pel cas Neymar, el que els experts han considerat que com "a màxim" hauria de pagar el club si el procés acabés amb multes pel Barça. Per la demanda de 100 milions de l'empresa MCM sobre l'explotació de la façana de la Masia, l'entitat ha provisionat poc menys d'un milió.

Faus ha estat acompanyat dels vicepresidents Jordi Cardoner i Manel Arroyo, així com del directiu de l'àrea patrimonial, Jordi Moix.

stats