FÓRMULA 1
Esports 11/10/2014

La FIA busca solucions per evitar que es repeteixin accidents com el de Bianchi

La Federació Internacional de l'Automòbil proposa als equips una limitació de velocitat durant una cursa quan hi hagi una doble bandera groga

Ara
1 min
Els comissaris, assistint Jules Bianchi just després de l'accident a Suzuka / HIROSHI YAMAMURA / EFE

BarcelonaLa Federació Internacional de l'Automòbil (FIA) busca solucions per evitar que accidents com el que va patir Jules Bianchi durant el Gran Premi del Japó es repeteixin en el futur. Així, aquest dissabte proposarà als equips i als pilots una nova norma.

La FIA creu que, quan hi ha una doble bandera groga a la pista (és a dir, quan en una mateixa zona en més d'una posició dels 'marshals' es mostra la bandera groga que indica precaució), la velocitat hauria d'estar controlada. Fins ara, és decisió del pilot a quina velocitat ha d'anar quan detecta les banderes grogues en una zona determinada del circuit (sempre han de reduir la velocitat i evitar els avançaments).

D'altra banda, la FIA també ha assegurat que estudiarà la manera d'actuar en els casos en què hagi d'entrar una grua per retirar un cotxe de la pista. I és que Bianchi va impactar contra la grua que retirava el cotxe d'Adrian Sutil, que havia sortit del traçat instants abans.

Aquest divendres, Charlie Whiting, el director de cursa, va dir des del circuit de Sotxi que, segons el parer de la FIA, els comissaris del Gran Premi del Japó van actuar correctament i que el cotxe de seguretat no va sortir a pista mentre es retirava el cotxe de Sutil perquè aquest estava "fora de la pista" i "lluny del traçat".

stats