FUTBOL
Esports 05/02/2013

Una tercera part dels sospitosos de la xarxa de corrupció al futbol es troben a Alemanya

Segons el rotatiu 'Bild' els partits afectats a Europa podrien ser uns 700, entre ells, un Rapid-Vllaznia i un Fenerbahçe-Honved Budapest

Efe
2 min

BarcelonaMés de la tercera part dels sospitosos de formar part de la xarxa de corrupció per comprar partits de futbol destapada per l'Europol resideixen a Alemanya, segons informa el rotatiu 'Bild', que incrementa fins a prop de 700 els partits que van poder ser manipulats.

El tabloide germànic destaca que són 151 els residents a Alemanya sospitosos de pertànyer a la xarxa, de la qual formaven part, pel que sembla, fins a 425 jugadors, àrbitres, funcionaris i delinqüents en diversos països. Afegeix que, a més dels 380 partits sospitosos de manipulació entre 2008 i 2011 que va anunciar Europol, hi ha 300 partits més que podrien haver estat objecte de manipulació pels membres de la xarxa, i que almenys 70 es van disputar a Alemanya.

"Segons els nostres coneixements, no es troben afectats els partits de la primera i la segona divisió alemanyes", assegura el cap de la Bundesliga, Reinhard Rauball, en el citat diari. 'Bild' destaca que en la resolució del cas participen equips policials de 13 països, també amb agents infiltrats a la xarxa, i que durant la investigació s'han analitzat més de 13.000 trucades telefòniques i correus electrònics.

Igualment, revela que entre els partits sospitosos d'haver estat manipulats es troben els disputats el 2009 per a la classificació de la Lliga Europa entre el Rapid de Viena i el Vllaznia Shkodra albanès o el Fenerbahçe Istanbul i el Honved Budapest. El director d'Europol, Rob Wainwright, ha informat durant una conferència de premsa a l'Haia que entre els països investigats figuren Alemanya, Àustria, Eslovènia, Gran Bretanya, Hongria, Holanda i Turquia, i que "aquesta àmplia xarxa criminal està controlada des d'Àsia".

Segons les informacions de l'organització de la policia de la Unió Europea, aquestes operacions delictives haurien reportat als seus autors beneficis de 8 milions d'euros i haurien efectuat pagaments de 2 milions d'euros en suborns, sent de 140.000 euros el més elevat realitzat a una persona. En declaracions a 'Bild', Friedhelm Althans, un dels investigadors alemanys que participa en la resolució del cas, assenyala que "hi ha criminals que canvien el tràfic de drogues per les manipulacions" en el futbol.

stats