Alexia Putellas, Irene Paredes i Misa Rodríguez corroboren davant del jutge les pressions que va rebre Hermoso en el cas Rubiales

Les tres jugadores han estat citades a declarar en condició de testimoni

M.M.
2 min
Irene Paredes i Alexia Putellas, a la Ciutat de la Justícia per declarar en el cas Rubiales

BarcelonaSí, hi va haver pressions a Jenni Hermosso per part de Rubiales i el seu entorn. Aquesta ha estat la versió que Alexia Putellas, Irene Paredes i Misa Rodríguez, jugadores de la selecció espanyola de futbol, han ofert aquest dilluns davant l'Audiència Nacional. Les tres estaven citades en condició de testimoni per donar la seva versió sobre el petó presumptament no consentit que Rubiales, ja expresident de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), va fer a Hermoso durant la celebració del Mundial.

No es tracta de verificar el petó, sinó les suposades pressions que Hermoso hauria rebut de Rubiales i del seu cercle més proper per justificar-ho, i perquè declarés que va ser consentit. Alexia, com a capitana, ha declarat per videoconferència des de Barcelona, igual que Paredes, que seguia a la fila Hermoso quan es va produir el petó. D'altra banda, Misa ha declarat directament a la seu de l'Audiència Nacional.

Misa Rodríguez sortint de l'Audiència Nacional

Cap d'elles ha volgut atendre els mitjans de comunicació que les esperaven a les portes de les dependències judicials. "Ho sento, no podem", ha dit Alexia, a qui els Mossos han acompanyat, conjuntament amb Irene Paredes, tant a l'entrada com a la sortida, un fet inusual.

Amb les seves declaracions, el jutge Francisco de Jorge continua recollint testimonis en el marc de la investigació a Rubiales per delictes d'agressió sexual i coaccions, una causa que recentment ha sumat tres imputats més: l'exseleccionador femení Jorge Vilda; el director de la selecció masculina, Albert Luque, i el director de màrqueting de la RFEF, Rubén Rivera.

Més declaracions la segona quinzena d'octubre

Als tres últims el jutge els va citar el 10 d'octubre com a investigats després que el germà i una amiga de Jenni Hermoso confirmessin les pressions rebudes perquè la jugadora del Pachuca mexicà justifiqués públicament el petó de Rubiales. En cas de Luque, la seva declaració s'ha posposat fins al dia 16.

Uns dies després, el 20 d'octubre, el jutge interrogarà com a testimonis el seleccionador masculí, Luis de la Fuente; l'exdirector de comunicació de la RFEF, Pablo García-Cuervo, acomiadat divendres; i el subdirector d'aquest departament, Enrique Yunta.

La ronda de declaracions continuarà el 27 d'octubre, quan testificaran el director de gabinet de Rubiales, José María Timón; el psicòleg de la selecció femenina, Javier López Vallejo, i el responsable de compliance (compliment normatiu) de la Federació, Javier Puyol.

stats