FUTBOL
Esports 21/01/2017

Les jugadores del Nacional de Montevideo denuncien el seu tècnic per violència de gènere

Afirmen que es riu de les seves jugadores per l'aspecte físic que tenen

Efe
1 min
Les jugadores del Nacional de Montevideo

BarcelonaUnes 20 jugadores de l'equip femení del Nacional de Montevideo han denunciat davant el club l'entrenador de l'equip, Ignacio Chitnisky, per violència de gènere, segons han informat avui mitjans locals.

La carta la van signar 20 jugadores aquesta setmana i explica, segons les futbolistes, situacions en què Chitnisky es reia de l'aspecte físic de les jugadores, oferia 100 dòlars per lesionar rivals o tenia certa tendència a no anar a tots els entrenaments. Les esportistes asseguren que les burles sobre el seu aspecte físic entren "dins la definició de violència de gènere recollida per la Convenció Interamericana per prevenir, sancionar i eradicar la violència contra la dona", creada el 1994. Així, les futbolistes citen un dels articles d'aquesta proclama que estableix les diferents situacions que integren la figura de violència de gènere.

"Moltes vegades va mostrar no tenir gaire respecte per les jugadores, parlant-nos malament, sense afavorir una motivació adequada", assenyalen les 20 jugadores en l'escrit. Així mateix, afirmen que l'entrenador "va mostrar clars abusos de poder, que en molts casos es vinculen amb el fet d'afavorir algunes jugadores en detriment d'altres i, en altres casos, amb el fet de limitar severament la carrera esportiva d'algunes jugadores". I tot "sempre incitant-nos a la violència, promovent-la cap a les rivals", continua l'escrit.

De moment, les autoritats del club no s'han pronunciat sobre el tema.

stats