primera divisió
Esports Futbol 24/09/2012

El Madrid s'imposa a un Rayo valent (0-2)

Els gols de Benzema i Cristiano Ronaldo, de penal, han tombat un rival ofensiu i desacomplexat

Jordi Mestre
2 min
El madridista Sergio Ramos pugna per una pilota amb Lass Bangoura, del Rayo Vallecano

BarcelonaEl Reial Madrid s'ha imposat al Rayo Vallecano a domicili en el partit corresponent a la cinquena jornada de la Lliga BBVA. El matx, ajornat el passat diumenge per una fallada del sistema d'il·luminació de l'estadi de Vallecas, ha sigut un duel de gran intensitat, marcat per l'aposta extraordinàriament ofensiva del tècnic local. Paco Jémez, entrenador del Rayo, ha alineat un onze en 4-1-4-1 amb cinc futbolistes de tall atacant, i això li ha permès viure durant molts minuts en camp contrari i incomodar Casillas. Tot i que un gran contracop de Di María culminat per Benzema al minut 12 ha posat per davant els visitants, el Rayo ha mantingut la seva proposta de futbol combinatiu en tot moment i ha aconseguit crear perill gràcies sobretot a les accions a pilota parada.

A la segona meitat, els locals han prosseguit amb el seu pla, atacant amb molts efectius. Un greu error d'Arbeloa hauria pogut servir perquè Baptistao signés l'empat als 6 minuts de joc, però el brasiler no ha sigut capaç de convertir l'ocasió en gol. El Reial Madrid s'ha mostrat pragmàtic i ha preferit esperar enrere per sortir a la contra, renunciant a la pilota durant molts minuts. En una transició ràpida dels blancs, el central Amat ha tocat la pilota amb la mà dins l'àrea. Cristiano Ronaldo ha convertit el penal i alhora ha tancat el matx: el segon gol visitant ha provocat el desordre definitiu del Rayo, que a partir d'aquí no ha sigut capaç de combinar més i ha estat molt exposat als contraatacs rivals. El Madrid suma així la seva tercera victòria a la Lliga i evita quedar a onze punts del líder, el Barça.

Rayo Vallecano: Rubén; Tito (R. Trashorras, 76'), Amat, Labaka, Casado; J. Fuego; Lass, Baptistao, Chori Domínguez, José Carlos (Nicki Bille, 82'); i Delibasic.

Reial Madrid: Casillas; Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo; X. Alonso, Essien; Di María (Khedira, 76'), Modric (Özil, 63'), Cristiano; i Benzema.

Gols: Benzema, 0-1 (12'), Ronaldo 0-2 (69') [P].

T. Grogues: Essien (5'), Arbeloa (18'), Chori Domínguez (41'), X. Alonso (60'), Amat (68').

T. Vermelles: Cap

stats