PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 29/09/2012

La Reial Societat es desfà de l'Athletic Club en el derbi basc (2-0)

Els guipuscoans han sigut molt superiors al conjunt biscaí, que en el segon temps ha desaparegut i s'ha vist superat per una Reial molt encertada

Efe
2 min
Zurutuza i Muniain lluiten per la pilota

Sant SebastiàLa Reial Societat, amb gols del francès Antoine Griezmann i del mexicà Carlos Vela, de penal, ha superat amb autoritat l'Athletic Club. Els de Bielsa, que han desaparegut en el segon temps, no acaben de rutllar.

El partit ha començat molt intens, amb els dos equips a la recerca de la porteria contrària i ocasions en ambdues àrees, les més clares per a De Marcos al minut 8 i Griezmann instants després en un servei directe de falta.

La millor ocasió de tot el primer temps ha arribat en el minut 36, amb una gran passada de Zurutuza a Griezmann que el francès, amb gran qualitat, ha rematat, i és que s'ha trobat amb una excel·lent intervenció d'Iraizoz.

La Reial s'ha escalfat en els seus millors minuts i Zurutuza, amb un xut des de 30 metres, ha tornat a topar novament amb el gran porter de l'Athletic quan Anoeta cantava el gol.

L'equip de l'argentí Marcelo Bielsa en els instants finals d'aquest primer temps ha ficat la por al cos als aficionats locals quan una rematada de Susaeta ha sortit fregant el pal de Zubikarai, que no podia ja arribar a la pilota.

La Reial ha dominat totalment el joc en un segon temps que ha pogut començar amb gol realista després d'una jugada virtuosa d'Illarramendi, que ha marxat de tots els que han sortit al seu pas per tornar a trobar-se amb el mur d'Iraizoz.

L'Athletic no ha reaccionat i, víctima del control donostiarra, ha patit el primer revés amb el gol que ha fet justícia als mèrits locals, obra de Griezmann, que ha batut amb la seva dreta de xut creuat un Iraizoz que fins aleshores ha semblat imbatible.

Els donostiarres s'han agradat amb el gol i en un autèntic recital de futbol han ofert contínues arribades a la porteria biscaïna, fruit de les quals s'ha produït el penal assenyalat sobre Amorebieta, que ha comportat la seva expulsió, i el gol convertit pel mexicà Vela.

Fitxa tècnica:

2 - Reial Societat: Zubikarai, Estrada, Mikel González, Iñigo Martínez, De la Bella, Illarramendi (Cadamuro, m. 81), Markel, Zurutuza (Chori Castro, m. 73); Griezmann, Xabi Prieto i Agirretxe (Vela, m. 68).

0 - Athletic: Iraizoz; Castillo (Llorente, m. 66), Amorebieta, Gurpegui, Iraola, Iturraspe (Sant Josep, m. 54), De Marcos, Susaeta, Isma López (Ibai, m. 60), Muniain i Aduriz.

Àrbitre: Clos Gómez (Aragó). Ha expulsat Amorebieta al minut 70 per doble amonestació. També ha mostrat targeta groga a Illarramendi, Gurpegui, Iturraspe, Susaeta.

Gols: 1-0, m. 62: Griezmann. 2-0, m. 71: Vela, de penal.

stats