FUTBOL - SEGONA DIVISIÓ

La llarga agonia del Reus Deportiu

El club es queda amb tot just 13 jugadors per acabar la temporada i podria desaparèixer

La llarga agonia del Reus Deportiu / LFP

Alguns dels millors jugadors del Reus Deportiu van quedar alliberats ahir dels seus contractes amb l’entitat del Baix Camp. El lent i dolorós descens als inferns del Reus segueix allargant-se, en una inacabable agonia en què el màxim accionista, Joan Oliver, s’ha quedat sense aliats. Oliver, que farà una roda de premsa aquest matí per explicar la situació de l’entitat, no va pagar els sous dels últims tres mesos a set dels jugadors del primer equip i cinc d’ells van quedar lliures per negociar el seu futur amb altres clubs després de reunir-se ahir amb l’Associació de Futbolistes i la Lliga de Futbol Professional. Es tracta d’Edgar Badia, Fran Carbia, Vitor Silva, Shaq Moore i Mikel Villanueva. Jesús Olmo decidirà el seu futur el 8 de gener després d’haver denunciat el club ahir mateix per la manca de pagaments i David Querol, que va denunciar el Reus fa setmanes, va decidir de moment quedar-se a l’entitat malgrat que segueix sense cobrar. El futur d’Olmo no es decidirà fins al 8 de gener, quan segurament quedarà alliberat per marxar si no ha cobrat.

El Reus, doncs, s’ha quedat amb tot just 13 jugadors i sense opcions de reforçar la plantilla amb fitxatges per la manca de diners, just quan ocupa zona de descens a Segona B. El futur de l’entitat cada cop sembla més complicat, ja que, en cas de poder salvar la categoria, fet complicat amb una plantilla tan curta, el club podria ser condemnat a perdre la categoria per la Lliga pels incompliments a l’hora de pagar els sous durant tota la temporada, tant a jugadors com a membres del cos tècnic. Ara fa dues setmanes la Lliga es va oferir a pagar tots els sous a canvi de poder garantir que el Reus acabava la temporada, amb l’objectiu d’evitar que a meitat de la temporada un club desaparegués i s’alterés el sistema de competició. Els jugadors del Reus, malgrat valorar aquest gest, van decidir denunciar el seu propi club exigint el pagament dels sous. Dotze futbolistes es van acollir inicialment al procés abreujat, gràcies al qual onze d’ells van cobrar els sous pendents. L’altre jugador era Tito Ortiz, al qual se li va rescindir el contracte perquè va denunciar el club a l’estiu per haver-lo deixat sense fitxa. Els altres set jugadors van seguir sense cobrar i el club tenia fins a les 23.59 hores d’aquest dijous per realitzar el pagament de les nòmines pendents. Amb 13 jugadors, l’equip entrenat per Xavier Bartolo haurà de reforçar-se amb jugadors del filial per acabar la temporada. Bartolo, però, es podria quedar encara amb menys jugadors, perquè Olmo podria ser alliberat del contracte el 8 de gener i Yoda no té fitxa de moment, ja que no va ser inscrit a l’agost.

Oliver, contra les cordes

El Reus Deportiu encadena la tercera temporada de la seva història a Segona, després de l’històric ascens contra el Racing de Santander l’estiu del 2016. Llavors el màxim accionista ja era Joan Oliver, que va ser director de Televisió de Catalunya (2002-2004) i director general del Barça durant part del mandat de Joan Laporta. Va arribar al Reus el 2013 i va aconseguir l’ascens, però alhora va protagonitzar polèmiques, com quan va amenaçar amb endur-se el club fora de la ciutat o quan no va poder inscriure cinc futbolistes per no complir la normativa de la Lliga. Amb un deute de més de cinc milions d’euros, Joan Oliver porta mesos buscant inversors i compradors que estiguin disposats a assumir el deute. Oliver té negocis a la Xina, on és accionista d’un club de futbol modest, però cap operació s’ha tancat, tot i que fa dues setmanes va aconseguir pagar el sou pendent de 12 dels futbolistes. La greu crisi econòmica també va provocar la dimissió del president, Xavier Llastarri, que va denunciar “insults i amenaces”.

Més continguts de