Futbol
Esports Futbol 16/01/2013

Alemanya es prepara per rebre Guardiola, "l'home, que pot llegir el futbol"

Així és com el defineix el diari 'Spiegel'. La premsa alemanya, tant la generalista com l'esportiva, celebra l'arribada de l'extècnic del Barça i ja espera la Bundesliga més mediàtica a partir del curs 2013/14

Natalia Arroyo
2 min
La portada de l'edició digital del diari 'Spiegel'

Barcelona"L'home que pot llegir el futbol", titula el diari 'Spiegel'. "Entrenador d'èxit i pare del joc de passades curtes del Barça", és la definició que obre un perfil de Guardiola al 'Frankfurter Allgemeine'. "Un tècnic amb garantia de títols", és l'opció triada pel 'Süddeutsche Zeitung' per treure pit del fitxatge de Guardiola pel Bayern. Són algunes de les reaccions de la premsa alemanya, eufòrica amb la notícia del dia: el fitxatge de Guardiola per dirigir el Bayern Munic a partir de l'1 de juliol de 2013.

La Bundesliga està de moda. I més que ho estarà. És el que s'espera a Alemanya amb l'arribada de Guardiola. "La Bundesliga s'alegra" de l'arribada de Guardiola, diu el diari 'Bild' i el màxim responsable del vigent campió, el Borussia Dortmund, Hans-Joachim Watzke, creu que és "magnífic" el fitxatge del seu gran rival per a la temporada que ve. "És una excel·lent notícia per a la lliga. Li donarà encara més reputació a escala internacional", apunta.

El 'Frankfurter Allgemeine' amplia la seva informació inicial i considera que l'acord és "la solució perfecta" per al club i el tècnic. A més, evidencia l'orgull que suposa per a la Bundesliga haver sigut l'escollida per Guardiola. "El campió alemany i el futbol alemany no podrien haver rebut un gest d'estima més gran. Podia haver triar el lloc de treball que hagués volgut", destaca. Però ha triat el Bayern per "l'organització que té, les possibilitats que veu i els futbolistes", en paraules del seu representant, Josep Maria Orobitg.

Un article d'opinió de Thomas Kistner al 'Süddeutsche Zeitung' analitza la incorporació de Guardiola al Bayern com un "cop d'efecte i amb missatge". El periodista considera que el fitxatge és un gest de força de l'entitat bavaresa contra els milions del Manchester City o el Paris Saint-Germain i, a més, un cop d'autoritat del club més fort de la Bundesliga per reforçar encara més la lliga alemanya. Kistner, però, avança que encara és d'hora per valorar si l'elecció de Guardiola és o no l'adequada per al Bayern i critica el moment de la temporada en què s'ha fet oficial el traspàs.

stats