FUTBOL INTERNACIONAL
Esports Futbol 06/09/2011

Messi i Higuaín, armes letals de l'Argentina per vèncer Nigèria (3-1)

Argentina, amb el blaugrana Leo Messi sempre inspirat i un efectiu Gonzalo Higuaín, ha guanyat 3-1 Nigèria en un partit amistós disputat a Dacca

Els jugadors de l'Argentina celebren un dels tres gols aconseguits contra Nigèria.

DaccaArgentina, amb el blaugrana Leo Messi sempre inspirat i un efectiu Gonzalo Higuaín, ha guanyat 3-1 Nigèria en un partit amistós disputat a Dacca. Argentina ha assajat una línia de tres defensors, amb els seus habituals marcadors laterals, Zabaleta i Roig, sumats a Mascherano, Di María i Sosa al mig del camp per proveir els atacs de Messi i Higuaín, autor de dues de les dianes argentines.

Nigèria, que venia de derrotar el diumenge a Madagascar (2-0) per la copa africana, ha sortit a disputar aquest xoc amagat en el seu camp, a l'espera de capitalitzar algun contraatac dels seus ràpids davanters. Messi, ovacionat per tot l'estadi cada vegada que tocava la pilota, ha estat l'artífex de les millors jugades de l'Argentina, totes en el primer temps, caracteritzat per la disputa de la pilota en la meitat del camp.

A poc de començar el partit, Sosa ha desaprofitat l'ocasió d'inaugurar el marcador en disparar tou, a les mans del porter Ayenugba i el seu company Uche tampoc ha pogut marcar en enviar la pilota per sobre del travesser. Messi ha respost amb una passada en profunditat per deixar Higuaín davant del porter nigerià, que ha aturat la pilota uns segons abans que el controlés el davanter del Reial Madrid.

Però Higuaín s'ha pres la revenja en anotar el primer gol argentí amb una rematada als 24 minuts, una altra vegada gràcies a una preciosa passada de l'estrella del Barça, Leo Messi.

Dos minuts després, Messi ha tornat a fer-se amb la pilota al centre del camp, ha esquivat en ràpida carrera cinc nigerians i la seva rematada l'ha rebutjat Ayenugba. Di María, molt atent, ha aprofitat el refús per marcar el segon. Sobre el final del primer temps, l'astre argentí ha tornat a quedar-se amb ganes d'anotar, ja que la seva rematada creuada ha estat enviada a córner pel porter nigerià.

Tot just començar la segona part, un desajust en la defensa argentina ha obert les portes a un atac nigerià per l'esquerra que Musa ha convertit en gol als 46 minuts amb un fort remat. Amb una Nigèria més ambiciosa, han començat a notar-se errades d'Argentina en la meitat del terreny i Uche podria haver empatat el partit en disparar desviat després d'un ràpid contraatac.

Higuaín, que ha estat un malson per a la defensa nigeriana amb la seva permanent rotació en atac, ha anotat el tercer gol argentí als 65 minuts, en rebre una precisa passada de Di María.

El tercer gol argentí ha acabat amb l'entusiasme dels nigerians, que no han aconseguit recuperar el control de la pilota, en poder dels argentins, amb un mig del camp reforçat gràcies a l'entrada del valencianista Eber Banega per Di María i ha donat descans a Higuaín en reemplaçar-lo pel "Kun" Agüero.

ARGENTINA 3NIGÈRIA 1

Argentina:

Sergio Romero; Nicolás Burdisso, Martín Demichelis, Nicolás Otamendi; Pablo Zabaleta (Federico Fernández, m.72), Javier Mascherano, Marcos Rojo; José Sosa (Ricardo Álvarez, m.88), Ángel Di María (Eber Banega, m.76), Lionel Messi i Gonzalo Higuaín (Sergio Agüero, m.74).

Nigèria: Dele Ayenugba; Chibuzor Okonkwo, Uwa Edelrson, Josep Yobo, Efe Ambrose; Joel Obi (Obasi, m.46), Mikel Obi (Ekpto, m.66), Ahmed Musa; Victor Obinna (Ucher, m.64), Victor Anichebe (Brown, m.75) i Ikechukwu Uche.

Gols: 1-0, m.24: Higuaín 2-0, m.26: Ángel di María. 2-1, m.47: Musa. 3-1, m.65: Higuaín.

Àrbitre: Akbar Bakhshizadeh (Iran), ha amonestat els nigerians Obinna (m.30) i Okonkwo (m.80) i l'argentí Mascherano (m.55).