SELECCIÓ ARGENTINA

L'AFA també ha proposat modificar el sistema de competició i inaugurar una Primera Divisió amb 38 clubs

Sergio Batista és destituït com a seleccionador argentí i es pensa en Alejandro Sabella

Després de vuit mesos, el seleccionador argentí Sergio Batista ha estat destituït perquè no ha assolit bons resultats durant la darrera Copa Amèrica

El president de l' Associació del Futbol Argentí (AFA), Julio Grondona, ha pres aquesta decisió sobretot pel mal futbol exhibit per l'Argentina durant la Copa Amèrica, quans els amfitrions van caure als quarts de final davant de l'Uruguai després d'haver guanyat un dels quatre partits jugats.

Els principals candidats a ocupar el càrrec són el fins ara tècnic de l'Estudiantes de La Plata, Alejandro Sabella, i Carlos Bianchi. Bianchi, qui va fer campió del món el Boca Juniors ara farà una dècada, ha estat durant anys l'etern aspirant, però les seves males relacions amb Grondona l'han apartat de la cursa per fer-se càrrec de la selecció, que segurament serà dirigida pel veterà Sabella. Sabella va donar a l'Estudiantes una Copa Libertadores el 2009.

El portaveu de l'AFA, Ernesto Cherquis Bialo, ha anunciat que el Comitè de Seleccions de la federació ha decidit, a més, "observar" el director de seleccions de l'Argentina, Carlos Bilardo, després de la mala imatge que va donar la selecció a la Copa Amèrica, on va ser eliminada per l'Uruguai en quarts de final.

Una nova Primera Divisió

Aquesta però, no va ser l'únic notícia ahir a la seu de l'AFA a Ezeiza. La federació ha proposat reorganitzar la Primera Divisió oferint l'ascens automàtic als 20 clubs de Segona Divisió per crear una Primera amb 40 clubs. La idea coincideix amb el descens d'un dels grans del futbol argentí, el River Plate. El River però, haurà de jugar segur un any a primera doncs la nova lliga no es farà efectiva fins el 2012. Acte seguit, tornarà a Primera. La mesura també ajuda a tres històrics (Boca, Racing i San Lorenzo) que aquesta temporada iniciaven la temporada amb una mitjana de punts que els feia patir per no baixar.

El comitè executiu de l'Associació del Futbol Argentí va acordar aquest projecte, que haurà de ser aprovat a l'octubre per l'Assemblea Ordinària de la federació, per modificar el campionat local. El portaveu de l'AFA, Ernesto Cherquis Bialo, va informar que els màxims dirigents del futbol argentí van arribar a un "ampli consens" per a la confecció d'aquest nou torneig, "que bàsicament consisteix en una fusió entre la Primera Divisió i el Nacional B".

Amb 22 vots a favor i tres abstencions, el comitè executiu va acordar aquest avantprojecte que, si fos aprovat per l'Assemblea Ordinària de l'AFA el 18 d'octubre, en què participaran tots els clubs argentins, entraria en vigor l'agost de 2012. Cherquis Bialo va afirmar que aquest nou campionat té un sentit "profundament federal", ja que permetria als equips de l'interior jugar a la Primera Divisió. Va aclarir, a més, que els quatre clubs amb pitjors resultats baixarien de forma directa, cosa que elimina el sistema de promocions que ara regeix en el futbol local.

El nou torneig estaria dividit en cinc zones, els millors quatre
de les quals es classificarien per disputar el títol i la classificació a la Copa Libertadores. Els quatre pitjors equips de cada zona jugarien un certamen paral·lel en el qual es decidirien el pas a la Copa Sud-americana i els quatre descensos.

Més continguts de