GIRONA FC

El Girona esgota les vies judicials per seguir a Primera

El club sol·licita l'obertura d'un expedient i la mesura cautelar d'ampliar la Lliga a 21 equips

Segons va avançar el diari El Mundo i va confirmar l’ARA, el Girona, que ha baixat a Segona Divisió aquesta temporada, ha demanat al Comitè de Competició de la Lliga que actuï, “independentment de la velocitat a la qual vagi la justícia”, en el cas Oikos -en què s’investiga el partit de l’última jornada de Lliga entre el Valladolid i el València- prenent mesures cautelars, i proposa la mesura excepcional d’ampliar la Lliga a 21 equips.

L’entitat catalana, que s’ha personat en la causa que s’instrueix en el jutjat número 5, a Osca, ha sol·licitat l’obertura d’un expedient i, segons la norma actual, si es demostren les irregularitats, el Valladolid podria perdre sis punts, mentre que el Girona, que intenta esgotar les seves vies per seguir a Primera, podria mantenir-se en la categoria. És per això que el club gironí, paral·lelament a la velocitat amb què la justícia resolgui el cas, ha sol·licitat al Comitè de Competició la mesura excepcional d’ampliar els equips de la Lliga.

Encara que s’obri expedient, el cas segueix sota secret de sumari, però el Girona reclama, sota l’argument que es pugui evitar perjudicar les parts implicades, que es prenguin mesures cautelars urgents. En cas que no es prengui cap mesura, l’entitat gironina no descarta prendre accions legals en un futur.

Tebas arremet contra un dels caps

D’altra banda, el president de la Lliga, Javier Tebas, no va dubtar en catalogar ahir Carlos Aranda, exjugador de diversos equips de Primera i un dels presumptes caps de la trama de partits arreglats investigats en l’operació Oikos, com un “peça”. “No he vist el sumari [està sota secret], només les coses que s’han filtrat, i sé que s’han exagerat algunes declaracions. Però que Aranda era un peça ja ho sabíem tots des de fa temps”.

Més continguts de