FUTBOL
Esports Futbol 17/01/2013

Guardiola: "Trobo a faltar el joc"

El tècnic, que acaba de signar un contracte amb el Bayern per tres temporades, diu en una entrevista a FIFA.com que veure el Barça de Tito Vilanova "és el millor regal"

Ara
3 min
Pep Guardiola / LLUÍS GENÉ / AFP PHOTO

BarcelonaPep Guardiola va concedir durant la gala de la Pilota d'Or una entrevista en exclusiva a la web de la FIFA. El tècnic, que acabava de dir que l'any vinent tornaria a entrenar, explica que durant aquest temps que ha estat allunyat dels terrenys de joc ha trobat a faltar "el joc". "De tot el que envolta el futbol, poques coses he trobat a faltar. Com un equip juga, com pots guanyar, les particularitats tan precises referides a quins jugadors tens i pots utilitzar per poder guanyar un partit. Aquesta és l'única raó per la que almenys jo estic en aquest invent. Si no fos per això... la resta de coses no les necessito constantment. Puc viure perfectament sense això, i dic més: es viu molt millor sense això. Però el joc és desitjable", diu Guardiola.

El tècnic explica la seva sortida del Barça: "Va arribar un moment en què vaig decidir que ja n'hi havia prou. La família també es mereixia molt més del que li vaig donar en els últims anys. I ara estem vivint una aventura. Però encara que no ho sembli tinc només 41 anys, que per ser entrenador és jove".

Guardiola comenta que per triar un nou projecte per al proper any, el que buscava era sentir-se estimat. "Sentir-te estimat és el més important de les nostres vides, per a la nostra gent i per a un club, el mateix. Que et demostri que t'estima i imaginar que pots passar-t'ho bé. Com vaig dir quan vaig arribar a Barcelona: no vaig allà pensant a guanyar títols el mes de maig sinó en passar-m'ho bé i que els jugadors intentin fer el que tu creus que és millor per guanyar els partits. La idea és gaudir del joc", assegura.

El tècnic creu que tingui pressió extra pels èxits que va aconseguir amb el Barça. "És una mica diferent: quan vaig començar a casa, el 86 o 87 per cent no em volien. Ara, a causa de com ha anat tot, hi haurà algun equip que tindrà més interès en mi. Aquestes coses passen i en la vida no les controles: vam fer el que vam fer entre tots, entre tantíssima gent, i em porto els records de tot el que vaig viure en aquests anys. Encara que puguin dir el que vulguin dir, el que vaig viure em pertany a mi i ningú m'ho pot treure".

Sobre els rumors que han hagut sobre el seu futur durant aquests mesos, Guardiola afirma: "M'incomodava pels entrenadors que estaven treballant en aquell moment. A mi no m'agradaria estar entrenant un equip i que els club generés informacions estant jo allà".

El Barça de Tito Vilanova

Preguntat pel Barça de Tito Vilanova, Pep Guardiola comenta: "És el millor regal, el millor premi que puc rebre personalment: que tot segueixi bé. Quan fas les coses bé, poden seguir anant bé i és un gran honor per a mi". I sobre la malaltia de Tito Vilanova, diu: "Sé que serà fort i que està en molt bones mans mèdiques, amb un club que el protegirà i sobretot amb la seva família que està al seu costat, i que segur estarà disposada a lluitar per tirar endavant".

Guardiola també creu que el Barça ha fet una gran arrencada de temporada: "Haurien de passar moltes coses com perquè el Barça perdés aquesta Lliga. La distància és gairebé inabastable. No perquè el Madrid no pugui guanyar tots els partits, però no em sembla que el Barça pugui perdre'n tants. Són jugadors acostumats a guanyar i que tenen moltes virtuts. Em sembla que la Lliga està molt definida", conclou.

stats