Futbol Femení
Esports Futbol 19/05/2013

Homenatge per la Lliga i patida classificació per a les semifinals de Copa del Barça femení

Les blaugranes han resolt l'eliminatòria de quarts contra el Rayo a la pròrroga (2-0), en un partit molt intens i igualat. Un gol de Miriam i un altre d'Olga han tombat les madrilenyes, foses al final del partit

Ángel María Villar entrega la copa de la Lliga al campió, el Barça

Sant Joan DespíEl Barça femení serà l'únic representant català a les semifinals de la Copa de la Reina. Les blaugranes han patit de valent per eliminar un Rayo Vallecano que les ha portat a la pròrroga però que no ha pogut aguantar l'esforç i ha acabat derrotat per 2-0 al temps extra. L'eliminació dissabte de l'Espanyol a València i l'ensopegada aquest diumenge del Sant Gabriel a Saragossa (1-1) deixa el Barça com a únic català al bombo de semifinals, que sortejarà dilluns els emparellaments amb l'Atlètic de Madrid, el Llevant i el Prainsa.

Les blaugranes, a més, han rebut la copa de la Lliga minuts abans de començar el partit. El president de la Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar, ha fet entrega del títol a les catalanes, davant la presència del president del club, Sandro Rosell, i del de la Federació Catalana, Andreu Subies, entre d'altres personalitats.

Com ja havia passat a Vallecas, l'equip de Dani Limones ha sortit amb molta intensitat, disposat a incomodar el Barça des de la sortida de la pilota. Les blaugranes no han trobat la manera de treure's la sobre aquesta pressió i han patit molt al primer temps. El joc dinàmic del Rayo i els espais a l'esquena de la defensa han fet patir el Barça al primer temps. Però, de mica en mica, les madrilenyes han anat fent un pas enrere, acusant el desgast físic. Els canvis de Xavi Llorens, que ha afegit pólvora des de la banqueta amb l'entrada d'Olga Garcia i Marta Corredera, han estirat el Barça, molt més profund i perillós en la segona meitat.

El Rayo, sense poder anar amunt a pressionar, ha començat a patir. Alicia, amb dues grans aturades, sobretot uns dits providencials a xut de Vicky, ha evitat el gol local. Jade, després d'una errada en la transició del Barça, ha estavellat un xut al travesser, en la que hauria sigut l'eliminació del Barça.

S'ha acabat el temps reglamentari amb empat a zero, idèntic marcador que a l'anada a Vallecas. S'ha hagut d'anar a la pròrroga. Seguint amb la dinàmica dels últims minuts de partit, el Barça ha arraconat el Rayo al seu camp, i les madrilenyes només inquietaven quan Saray podia rebre entre línies. Però d'un mal refús, el Barça ha construït un atac ràpid que ha acabat amb la rematada de Miriam a gol. La migcampista ha trencat l'empat als primers compassos de la pròrroga. Sense temps per a la reacció, Olga ha sentenciat amb un bon xut creuat.

El 2-0 ha matat el Rayo, que no ha pogut fer res per aixecar-se d'aquests dos cops tan durs. El Barça ha disposat de diverses ocasions per ampliar el marcador, aprofitant que el seu rival estava fos i molt tocat. En un córner, a les acaballes, el Rayo ha tingut el 2-1, però Ràfols ha tret la pilota sobre la mateixa línia de gol. Al final, victòria amb molt de patiment i cinquena semifinal consecutiva per a les blaugranes a la Copa de la Reina.