LLIGA BBVA
Esports Futbol 23/04/2016

El Madrid aixeca un 2-0 per seguir viu a la Lliga (2-3)

Sense el portuguès, els de Zinedine Zidane han guanyat gràcies als gols de Bale (2) i Lucas Vázquez

G.r.
Els jugadors del Reial Madrid celebren un dels seus gols a Vallecas

BarcelonaEl Reial Madrid ha hagut de remuntar un 2-0 en contra davant el Rayo per aconseguir la victòria i seguir viu en la lluita per la Lliga BBVA (2-3). Tot i el resultat, els de Paco Jémez, que al Bernabéu van caure 10-2, han portat una efectiva iniciativa durant més de 50 minuts. Abans d'arribar al 10, Bebé ha aprofitat una errada de Danilo, una setmana més poc contundent i incapaç de tancar espais, per assistir Embarba, encarregat d'estrenar el marcador.

El seu gol, lluny de fer sonar les alarmes a les files rivals, ha mig tombat un equip que ara és líder de la taula de classificació amb 81 punts (2 més que el Barça) i que la setmana vinent disputa les semifinals de Champions a Manchester. Amb un pèl de fortuna i davant la falta de reacció dels aquesta tarda blaus, Miku ha engaltat una pilota morta al cor de l'àrea que s'ha traduït en el segon dels de Jémez.

El Madrid ha demostrat no tenir capacitat de reacció sense Cristiano Ronaldo, lesionat per una sobrecàrrega a la cama dreta, i amb una 'BBC' de circumstàncies (Bale, Jesé i Benzema). Els locals, fins i tot, han perdonat contra un conjunt blanc totalment KO sota la pluja de Vallecas. El setge a la seva porteria ha estat continu.

Ara, gran transició del Rayo al primer toc, pilota per a Embarba, que no l'ha controlat bé i ha acabat xocant amb un atent Keylor Navas, sol. Zidane patia. Bebé, el més actiu sobre la gespa, ho ha tornat a intentar, ara des de més enllà del balcó de l'àrea. Bon xut del portuguès que ha provocat una nova intervenció de mèrit del porter sud-americà.

Reacció amb Vázquez

Però un equip amb tanta qualitat com la que té el Madrid és complicat que no tingui, almenys, una ocasió de gol. I a la primera, diana. Gareth Bale, rematant un córner de Toni Kroos, ha fet el 2-1 quan pitjor ho han passat els blancs, conscients de la importància dels tres punts en joc. El Rayo no s'ha encongit i ha seguit buscant l'acció que tanqués l'espectacle.

Seguien apareixent les puces al gos madrileny. Karim Benzema ha hagut de ser substituït per Lucas Vázquez perquè ha notat una punxada al genoll de la cama dreta. El canvi ha fet reaccionar els visitants, que amb el pas dels minuts han anat guanyant protagonisme i possessió. El mateix experiquito ha confirmat aquestes sensacions amb un gol de cap que ha empatat el xoc. La seva presència aporta electricitat, velocitat i capacitat per generar espais. En un quart d'hora final marcat pel domini del Madrid, Bale ha materialitzat la remuntada.