Futbol Femení
Esports Futbol 01/09/2012

El derbi de diumenge a Sant Adrià, plat fort per obrir la Primera Divisió femenina

L'Espanyol i el Barça tornaran a veure's les cares aquest diumenge (16h) en una primera jornada que viurà el debut a l'elit del Llevant Les Planes a Palma de Mallorca (12h) i l'estrena del nou Sant Gabriel del japonès Takahisa (11h)

Natalia Arroyo
2 min
Sonia Bermúdez i Marta Torrejón es disputen una pilota durant la final de la Copa Catalunya

BarcelonaLa Primera Divisió femenina arrenca aquest cap de setmana amb un derbi entre l'Espanyol i el Barça diumenge a Sant Adrià del Besòs (16h). Els dos equips tornen a enfrontar-se només sis dies després de disputar la final de la Copa Catalunya a Manresa, on les blaugranes van proclamar-se campiones als penals. Les blanc-i-blaves, reforçades aquesta temporada principalment amb Sandra Vilanova (Atlètic de Madrid) al mig del camp, reben les blaugranes amb la moral alta després de plantar-li cara al Nou Congost. El Barça de Xavi Llorens començarà des d'aquest diumenge a defensar el títol i ho farà amb quatre cares noves: les internacionals sub-19 Alexia Putelles (Llevant), Gemma Gili (València), Virginia Torrecilla (Sp. Palma) i Esther Sullastres (L'Estartit), a més de la jugadora del filial Zaira Flores.

Abans del derbi entre periquites i culers es produirà el debut a l'elit del futbol femení del Llevant Les Planes, equip que va assolir l'ascens a Primera el juny passat després de molts anys a Nacional. L'equip d'Albert Sánchez s'enfrontarà diumenge al Collerenc al Coll d'en Rabassa de Palma de Mallorca (12h). Les noies de Sant Joan Despí han vist renovada àmpliament la seva plantilla per afrontar amb garanties la seva primera temporada a la màxima categoria: Ali Fuentes (Màlaga), Pamela Tajonar (Malmö), Cristina Becerra (Nàstic), Clàudia Delgado (Sp. Palma), Laura Carriba (Espanyol B), Paula Nicart (Barça B), Sandra Alberola (Sant Gabriel B), Andrea Porta (Lleida), Bel Calero (Lleida), Mònica Blasco (Lleida), Sara García (Espanyol) i Asako (Europa).

L'altre gran moment de la jornada es viurà al Municipal Ruiz Casado de Sant Adrià, amb l'estrena en lliga del nou Sant Gabriel del tècnic japonès Takahisa Shiraishi, contra l'Atlètic de Madrid diumenge a les 11h. L'equip del Besòs també s'ha mogut molt aquest estiu per ampliar i reforçar la seva plantilla, amb les incorporacions de Berta Noguera, Aida Garcia i Mònica Orteu de l'Espanyol, Marta Liria 'Lilo' del Valls, Maria Estella de l'Estartit i Helena Serrano de l'Atlètic Jesús balear.

Els partits de la jornada són:

Dissabte, 1 de setembre

Llevant 1-0 Prainsa Saragossa

Rayo Vallecano 4-3 Reial Societat

Diumenge, 2 de setembre

11.00, Sant Gabriel - Atlètic de Madrid

11.00, Athletic - Lagunak

11.15, Sporting de Huelva - Sevilla

12.00, Collerenc - Llevant Les Planes

12.30, Llanos de Olivenza - València

16.00, Espanyol - Barça

stats