FUTBOL FEMENÍ
Esports 27/08/2012

El Barça s'endú la Copa Catalunya als penals davant l'Espanyol (8-7)

Després d'empatar a un en el temps reglamentari, les blaugranes s'han beneficiat d'un últim penal errat per l'espanyolista Alba Pomares per aixecar el primer títol de la temporada

Les jugadores del Barça amb la Copa Catalunya

ManresaEl Barça s'ha tornat a proclamar campió de la Copa Catalunya després de derrotar l'Espanyol als penals (8-7) en un partit celebrat al Nou Congost de Manresa. Els dos equips han finalitzat els 90 minuts amb empat a un, amb els gols de Maripaz (5') i Olga (46').

Un gol només començar el partit, gràcies a l'habilitat de Maripaz de guanyar l'esquena a les centrals del Barça i aguantar-les a l'esprint, ha animat l'Espanyol en els primers compassos. De mica en mica, però, el Barça s'ha fet amb el control de la pilota i del joc, tot i que tampoc ha gaudit de gaires ocasions per marcar perquè no ha trobat forats per desordenar la defensa periquita. Soni, amb un xut al travesser, ha disposat de la millor opció. Pel bàndol blanc-i-blau, Débora ha xutat fora un bon contraatac després d'una assistència de Brenda. El marcador al descans s'ha mantingut en l'1-0.

Als 25 segons de la represa, Olga s'ha inventat un obús que s'ha colat per l'escaire per posar l'1-1. El Barça s'ha aprofitat del nerviosisme de l'Espanyol per intimidar el rival i fregar el 2-1, gràcies a l'electricitat de Karol i les bones arribades d'Alexia. Però el partit s'ha anat igualant novament, equilibrant les forces gràcies a l'ordre del mig del camp d'un sòlid Espanyol. Algunes faltes finals han endurit els últims minuts del matx, que ha finalitzat amb empat a un.

Al final i sense pròrroga, la tanda de penals ha decidit el campió. La primera ronda de cinc penals ha acabat amb empat a tres i s'ha continuat amb els llançaments, amb igualtat total fins al desè xut. Després de l'encert de la blaugrana Karol, Alba Pomares ha xutat fora per tancar la tanda en 8-7 a favor del Barça.

La d'aquest dilluns a Manresa és la quarta Copa Catalunya consecutiva del Barça, que iguala el palmarès de l'Espanyol, que també n'ha celebrat quatre i, també, de forma consecutiva des de la creació l'any 2005.

Fitxa tècnica

Espanyol: Mariajo, Núria, Torrejón, Gimbert, Sonia (Pereira 72'); Vilanova, Meseguer; Débora (70' Pomares), Monforte, Brenda (Clàudia 77'), Maripaz

Barça: Ràfols; Lau, Mely, Unzúe, Melanie (46' Ani); Virginia (46' Gili), Vicky (46' Karol), Míriam; Alexia (Guti 77'), Sonia (46' Olga), Corredera (75' Sonia)

Gols: 1-0, 5' Maripaz. 1-1, 46' Olga

Penals: Per l'Espanyol, han marcat Vilanova, Monforte, Núria, Mesi, Maripaz, Pereira i Clàudia. Han fallat Gimbert, Torrejón i Alba Pomares. Pel Barça han marcat Lau, Unzúe, Olga, Míriam, Ani, Gili, Mely i Karol. Han fallat Sonia i Guti.

Àrbitre: Anna Zardain. Ha amonestat a Maripaz (21'), Torrejón (50'), Guti (82'), Monforte (82').