FUTBOL

Zidane: "Poders absoluts? Jo no mano ni a casa"

L'entrenador del Madrid analitza la situació de l'equip i els possibles canvis de l'estiu

Zinedine Zidane té ganes d'acabar la temporada. L'entrenador del Reial Madrid escenifica cada vegada més i millor el seu col·lapse amb les preguntes sobre els canvis de l'estiu, el debat de la porteria o la llista de baixes que haurà de traslladar als despatxos del club. "Jo no tinc poder per a res. L'important és fer les coses junts. Hi ha gent que mana, i un entrenador, que soc jo, i volem fer coses junts. Jo no mano ni a casa meva. Les coses es fan junts i això és el que passarà", ha comentat aquesta tarda, en la prèvia del partit contra el Rayo Vallecano.

El partit té una importància relativa. Sense res en joc, el tècnic demana intensitat. "Necessitem ser intensos. Cal jugar així per aconseguir punts. Cal fer-ho demà també si volem sumar. Estan tots preparats. No jugarà Karim. Vinicius, tampoc. Ha d'entrenar després d'estar dos mesos sense jugar, que és molt de temps. Necessita una altra setmana de treball. Ens agradaria a tots guanyar fora de casa", ha dit el tècnic. L'interès és extraesportiu, o com a mínim s'allunya d'aquesta temporada.

El francès no diu noms, però comença a ensenyar les seves cartes. És una obvietat que tots els jugadors de la plantilla no seguiran la propera temporada, digui el que digui el seu vincle contractual amb el club: "Si tenen contracte és que en tenen. Entenc que la intenció de tots és jugar. Qui li dirà que no es quedi si es vol quedar? El millor per a un jugador és marxar si veu que no té lloc", ha explicat. El missatge segueix la mateixa línia quan valora el moment de Gareth Bale: "Està content. Ha tingut minuts amb mi. Ja veurem què passa al final de la temporada. De moment és jugador de la plantilla i va tenint minuts". Responent sobre Neymar i Hazard, Zidane parla sense dir res: "Aquí es compleixen molts somnis. Molts jugadors volen jugar aquí algun dia. És normal. Ja veurem què passa".