SELECCIÓ CATALANA
Esports Futbol 11/12/2014

Andreu Subies: "A Euskadi, la selecció es viu com un fet cultural. L'estadi sempre s'omple"

El president de la Federació Catalana ha encapçalat la presentació de l'Euskadi-Catalunya del proper 28 de desembre, que comptarà amb la presència a la llotja del president de la Generalitat, Artur Mas

Martí Molina
2 min
Foto de família / MANOLO GARCÍA

BarcelonaLa Federació Catlana de Futbol (FCF) ha presentat aquest dijous els partits entre les seleccions de Catalunya i Euskadi, que es disputaran el cap de setmana del 27 i 28 de desembre en categoria masculina i femenina de futbol 11, i en la categoria masculina de futbol sala.

El partit més important, però, és el que juga l'equip masculí de futbol 11, i que servirà per commemorar el centenari del primer enfrontament entre les dues seleccions. "Fa tres anys que hi treballàvem, volíem jugar aquí (a Catalunya). Finalment comencem allà i l'any vinent jugarem la tornada al Camp Nou", ha explicat Andreu Subies, president de la FCF.

"Un Euskadi-Catalunya és un partit que cau molt bé, pel moment que estem vivint", ha comentat Ivan Tibau, secretari general de l'Esport de la Generalitat, que ha confirmat que el president de la Generalitat i el Lehendakari seran presents al partit de San Mamés.

Subies ha assegurat que la FCF ha estat treballant per poder jugar contra seleccions "com Rússia o Croàcia", però que finalment han escollit el País Basc. "Vam trucar a la seva porta durant tres anys i no va ser possible. Estàvem negociant amb altres seleccions i van ser ells els que ens van trucar per proposar-nos jugar", ha comentat el president, que en el cas de no disputar l'enfrontament contra Euskadi hagués vingut un rival "top 20" al rànquing de la FIFA.

"Al País Basc, la selecció es viu com un tema cultural. Allà les entrades són més cares però igualment l'estadi s'omple", ha afegit Subies, assegurant que San Mamés s'omplirà per veure aquest partit.

A nivell esportiu, el seleccionador Gerard López donarà la llista de convocats el proper 23 de desembre. "Estic parlant amb els jugadors. El 23 donaré la llista definitiva i ja parlaré dels que volen venir, dels que no, dels equips que han posat alguna trava...".

A nivell femení, el dissabte 27 de desembre jugarà la selecció femenina absoluta, que entrena Natalia Arroyo. "Afronto el partit amb un orgull immens, per la dimensió que està agafant el partit i la responsabilitat que suposa", comenta la seleccionadora, que entrena també les categories inferiors del combinat català. "A nivell del futbol femení, aquest partit és un premi per l'esforç que s'està fent. Les millors jugadores de l'estat espanyol són a Catalunya. I a Euskadi hi ha un nivell molt alt com es pot veure amb l'Athletic Club".

Santi Gea, seleccionador de futbol sala, ha assegurat que podrà fer una llista molt competitiva. "Fins i tot hi ha jugadors en espera perquè tots tenen ganes de jugar", ha comentat.

stats