Futbol - Lliga Iberdrola

El millor Barça de la història es proclama campió de la Lliga Iberdrola

L'equip dirigit per Lluís Cortés aconsegueix la seva segona Lliga consecutiva en un moment clau de la temporada

i
Laia Bonals
2 min
Jugadores del Barça Femení celebrant el títol de lliga a l'hotel

BarcelonaCampiones de Lliga. El trofeu que premia la constància i la regularitat ja és a la butxaca del Barça femení. Després de fer una temporada espectacular, amb uns registres que no s'havien vist mai, l'equip de Lluís Cortés s'emporta el primer títol de la temporada. El conjunt blaugrana ha fet la feina en la victòria d'aquest diumenge contra el Granadilla (0-1) i l'Espanyol ha acabat de fer vàlid aquest resultat. Amb un empat contra el Llevant (1-1), les blanc-i-blaves han acabat de sentenciar la Lliga fent matemàticament campió l'equip de Cortés.

La campanya del Barça està sent impecable. De les 26 jornades disputades, totes han acabat amb victòria culer. Els resultats, quasi sempre, han sigut amb un marge ampli de gols –excepte el matx contra el Granadilla jugat a Tenerife aquest diumenge, on el conjunt blaugrana s'ha imposat per la mínima–. Els registres golejadors també són estratosfèrics: 128 gols a favor per només 5 en contra. Una mitjana de quasi cinc gols per partit. Jenni Hermoso ha sigut la futbolista que més dianes ha encertat (23), per davant d'Alexia Putellas (16) i Asisat Oshoala (15). De fites també n'han aconseguit per omplir un sac: des de batre el rècord d'imbatibilitat l'11 de novembre de l'any passat a jugar el derbi el dia de Reis al Camp Nou.

Estil com a identitat

Els resultats són clarament superiors als de la resta de rivals en la competició nacional, però l'estil de joc mereix menció a part. L'ADN Barça queda perfectament reflectit en la forma en què les jugadores del Barça de Lluís Cortés afronten cada partit. La prudència i el respecte cap al rival sempre van per davant, a la vegada que la tàctica i la preparació física tenen un paper primordial en aquest equip.

Ara, però, queden encara molts reptes per assolir. Després d'endur-se la Lliga cap a Barcelona, l'equip de Cortés ja té en el punt de mira Göteborg, on les blaugranes disputaran la segona final de la Champions de la seva història. Sens dubte, el títol de Lliga és la millor avantsala possible del matx contra el Chelsea, que també s'ha proclamat diumenge campió de la FA Women's Super League.

stats