El Brasil acull la Copa Amèrica en ple descontrol de la pandèmia

Tot i la greu situació sanitària del país, la Conmebol ja ha confirmat les quatre ciutats que acolliran el torneig

Quim Salvans
2 min
Un treballador de l'Atlético Mineiro desinfecta l'estadi.

BarcelonaEl govern brasiler ha confirmat aquest dimarts que acollirà la Copa Amèrica i ha informat de les quatre seus que allotjaran el torneig, després que l'Argentina i Colòmbia es neguessin a organitzar-lo. En un principi, el trofeu més preuat del continent americà donarà el tret de sortida el 13 de juny a Mato Grosso, Rio de Janeiro, Brasília i Goiás, segons va anunciar el ministre de la Presidència, Luiz Ramos. Tal com ja s'esperava, els partits es disputaran sense públic.

La notícia ha generat molta controvèrsia entre els equips participants. Encara que el president brasiler, Jair Bolsonaro, declarés ahir que "el Brasil està en condicions de disputar la Copa Amèrica", la realitat és que en les últimes 24 hores el país sud-americà ha comptabilitzat 2.408 morts i 78.926 nous casos de coronavirus. Aquestes dades gairebé tripliquen les del dia anterior. Des de l'inici de la pandèmia, el Brasil ha sigut un dels països més castigats pel covid-19 i ja suma 465.199 defuncions i 16.624.480 contagis.

El president de la Conmebol, Alejando Domínguez, ha assegurat que el torneig comptarà amb "protocols sanitaris rígids" i ha agraït a Bolsonaro "l'eficàcia en la presa de decisions". Una postula totalment oposada als mitjans de comunicació brasilers: "La Copa de la vergonya", diu el diari Extra; mentre que el mitjà O Globo parla d'una "Decisió controvertida, en alerta de tercera onada".

D'altra banda, el seleccionador del Perú, Ricardo Gareca, ha manifestat aquest dimarts la seva disconformitat per l'elecció del Brasil com a seu d'urgència, pel fet que el mateix país ja va acollir el torneig l'any 2019. "No em sembla just que es repeteixi una Copa Amèrica al Brasil", ha dit Gareca, que va ser finalista de l'edició anterior amb la selecció peruana. L'entrenador argentí no dona tanta importància al fet que el Brasil sigui el país més colpejat de Sud-amèrica pel coronavirus, perquè "de pandèmia n'hi ha a tot arreu", i hauria preferit que la Confederació Sud-americana de Futbol hagués avaluat altres opcions diferents del Brasil.

Messi està il·lusionat

A 28 dies perquè el contracte de Leo Messi amb el Barça es deslligui, però més a prop que mai de renovar amb el fitxatge d'Agüero, l'astre argentí s'ha mostrat entusiasmat de disputar aquesta Copa Amèrica. "És il·lusionant. És una competició especial i guanyar-la sempre és el nostre objectiu. Tant els joves com els més grans en tenim moltíssimes ganes i estem contruint un grup molt bo", deia el jugador blaugrana a la premsa oficial de la selecció argentina.

stats