FUTBOL
Esports Futbol 09/12/2014

Marc Crosas obté la ciutadania mexicana: "A dia d'avui ja sé què respondre quan em diguin que miri el DNI"

El jugador ha obtingut la carta de naturalització que l'acredita com a ciutadà mexicà després de residir al país des del 2012

Efe / Ara
2 min
Marc Crosas, amb el document que l'acredita com a ciutadà mexicà / TWITTER @marccrosas

MèxicEl català Marc Crosas, migcampista del Leones Negros de la UdG del futbol mexicà, ha obtingut aquest dilluns la carta de naturalització que l'acredita com a ciutadà mexicà. "Per a mi és un dia molt important, més enllà del que representa en l'àmbit esportiu, que també és bo per continuar la meva carrera a Mèxic, però a nivell personal és important perquè em sento arrelat a aquest país, a aquesta terra, a tota la cultura, a tot el que representa ser mexicà", ha dit Crosas en declaracions al seu club.

Crosas, de 26 anys i que va arribar al futbol mexicà en el Clausura 2012, ha rebut el document a la capital mexicana després de sis tornejos en el futbol local, cinc amb el Santos Laguna i un amb el seu actual equip. "La meva família és mexicana, el fet de venir a jugar aquí, em va donar la sort de poder madurar com a professional, com a persona i, sobretot, arribar al gran moment de ser pare, el moment de viure una experiència així, això m'ho ha donat Mèxic i no puc estar més agraït", ha afegit.

Crosas, que va néixer a Sant Feliu De Guíxols el 1988, es va formar al planter del Barça i després de militar en el futbol espanyol, francès, escocès i rus va arribar a Mèxic el gener de 2012 com a reforç a Santos Laguna. "És molt important i molt emotiu per a mi poder dir: ja sóc mexicà", ha comentat Crosas.

Més tard, el futbolista català ha recordat a través del seu compte de Twitter que ara ja sap què dir quan li diguin que miri el DNI, si bé ha recordat que no abandona la lluita per la independència de Catalunya.

stats