Futbol
Esports  /  Futbol Masculí 06/12/2013

Es dibuixa el camí a Maracanã

A partir de les 17h, la FIFA sortejarà els vuit grups per al Mundial del Brasil 2014

Ara / Efe
2 min
L'estadi de Maracaná, on es disputarà la final del Mundial del Brasil 2014

BarcelonaEl Mundial del Brasil 2014 començarà a "jugar-se" aquest divendres a les 17h, quan se sàpiguen els vuit grups de competició. La sort de les 32 seleccions classificades per a la gran cita del futbol internacional. Els partits no arrencaran fins al 12 de juny, quan s'inauguri l'esdeveniment a São Paulo, però el camí a Maracanã (seu de la final) es dibuixarà més de mig any abans.

Tots els campions del món estaran presents al Brasil, inclòs Espanya, que va guanyar-se el dret a defensar el seu títol a les eliminatòries europees, i l'Uruguai, l'última selecció en classificar-se després d'una repesca. L'únic debutant serà Bòsnia-Hercegovina; Colòmbia tornarà després de competir per última vegada a França l'any 1998, Rússia ho farà per primera vegada des de 2002, i entre les grans absències figuren la Suècia de Zlatan Ibrahimovic i Paraguai, present en els últims quatre tornejos.

El procediment del sorteig serà el següent: les 32 seleccions, repartides en quatre bombos seguint el rànquing FIFA, seran distribuïdes en vuit grups de quatre i en dotze seus, que acolliran els 48 partits de la primera fase. Al bombo dels caps de sèrie hi ha Espanya, Alemanya, Argentina, Colòmbia, Uruguai, Bèlgica, Suïss i l'amfitriona Brasil.

Al segon bombo hi ha els cinc equips africans (Algèria, Camerun, Costa d'Ivori, Ghana i Nigèria), a més de Xile i l'Equador. Al bombo 3, les seleccions asiàtiques (Austràlia, Iran, Japó i Corea del Nord), les nord-americanes (Mèxic I Estats Units) i les centre-americanes (Costa Rica i Hondures). Al bombo 4, els nou equips europeus que no són caps de sèrie: Bòsnia-Hercegovina, Croàcia, Anglaterra, França, Grècia, Itàlia, Holanda, Portugal i Rússia.

Segons les normes de la FIFA, no podran coincidir en el mateix grup seleccions d'una mateixa regió geogràfica, amb l'excepció d'Europa, que com a molt tindrà dos representants per grup.

El sorteig determinarà no només els creuaments, sinó també l'ordre dels partits i els desplaçaments de cada selecció. Alguns equips seran afortunats i hauran de fer viatges curts, mentre que altres hauran de fer vols de fins a sis hores per cobrir les gegantines distàncies que separen les seus.

Als que li toqui concentrar al sud del país tindran temperatures fresques, atès que serà hivern, mentre que els equips que juguin al nord s'enfrontaran a una intensa calor tropical. Només uns pocs estaran relativament concentrats en una única regió i la majoria de les seleccions hauran de dur roba d'hivern i d'estiu, ja que la FIFA i les autoritats brasileres van voler que els equips viatgin per tot el país.

stats