ESPANYOL
Esports Futbol 02/11/2014

La potència de Jonathas mata l'empenta d'un Espanyol que frega l'empat a Elx (2-1)

El davanter il·licità obre el marcador als 20 minuts i sentencia a la represa. El gol de penal de Stuani quan l'Elx jugava amb nou homes ha afegit emoció al final

L'Elx celebra el primer gol davant l'Espanyol / EFE

BarcelonaRes ha pogut fer l'Espanyol contra la potència de Jonathas al Martínez Valero (2-1). El davanter de l'Elx ha marcat els dos gols que condemnen els periquitos a una derrota que frena la bona dinàmica, malgrat que Stuani, a pocs minuts del final i quan els locals jugaven amb nou homes per les expulsions de Garry Rodrigues i Cisma, ha fet il·lusionar els visitants amb un punt.

Però als blanc-i-blaus els han faltat minuts per remuntar. Hi han posat passió, però no han pogut batre Tyton.

Sobretot en la primera meitat han acumulat ocasions per endur-se més premi de la visita a terreny il·licità, però Stuani ha vist com li anul·laven un gol per empenta a Roco, i Sergio García i Montañés, com els seus remats s'estavellaven a la defensa de l'Elx. Més encert ha tingut l'Elx, qua s'ha aprofitat d'una mala sortida de Casilla per fer l'1-0, amb un cop de cap de Jonathas.

L'Espanyol ha seguit intentant-ho, amb dinamisme, amb desig. Però sense sort. A la represa, l'Elx ha fet un pas endavant, decidit a evitar tancar-se al darrere per conservar millor l'avantatge. I li ha sortit bé l'aposta. D'una bona acció iniciada per Lombán i conduïda per Cisma, s'ha arribat a tres quarts de camp, on Víctor Rodríguez ha connectat amb Jonathas perquè el davanter s'inventés un espai entre Álvaro i Fuentes i afusellés Casilla amb la punta de la bota.

El 2-0 ha matat l'entusiasme de l'Espanyol, que ha perdut capacitat ofensiva. Els canvis intentaven compensar-ho, però la inèrcia no afavoria els periquitos. Només l'expulsió de Garry Rodrigues, per doble groga, els ha fet entrar en el partit. Salva Sevilla, en la següent acció, ha fregat el 2-1, que ha acabat arribant de penal, després d'unes mans de Cisma. L'acció, a més, ha significat l'expulsió del lateral de l'Elx, i ha deixat amb nou homes l'Elx. Stuani ha transformat el llançament des dels onze metres i ha fet somiar els periquitos amb el 2-2.

Però han faltat idees a dalt. En canvi, l'Elx ha fregat el 3-1 amb un xut potentíssim de Mosquera que ha picat al pal en l'últim sospir.