Espanyol
Esports Futbol 25/11/2012

El Getafe enfonsa una mica més l'Espanyol (0-2)

Un gol de Pedro León al minut 17 ha encarrilat el triomf del Getafe a Cornellà-El Prat. Mané, al temps afegit, ha sentenciat la victòria madrilenya en un partit molt fluix de l'Espanyol, que seguirà cuer de Primera una jornada més

Natalia Arroyo
3 min
Verdú intenta controlar la pilota contra el Getafe

Cornellà de LlobregatL'Espanyol s'enfonsa i no troba com agafar aire. La visita del Getafe, que s'ha endut el triomf gràcies a un gol de Pedro León i una primera meitat fantàstica, ha acabat de complicar la situació d'un equip que aquest diumenge ha tornat a oferir una imatge molt pobra. Sense arguments per capgirar la dinàmica negativa. Sense il·lusió per construir un altre cop la sintonia amb l'afició, molt freda i ensopida durant tot el matx. El gol de Mané, al temps afegit, ha acabat de fer gran la ferida periquita.

La primera meitat periquita ha sigut horrorosa. Dos xuts de Wakaso, un que s'ha perdut per sobre del travesser, i un altre que ha blocat Moyà entre pals, ha sigut el pobre bagatge ofensiu d'un Espanyol imprecís i caòtic, insípid, sense esma. Incapaç de trobar passades en atac, poc contundent sense pilota. El Getafe, sempre ben col·locat, ha dominat el ritme del joc i ha pogut golejar amb ràpides sortides al contraatac.

Defensivament, l'Espanyol no ha sabut aturar el conjunt madrileny de cap manera. Només la falta de punteria visitant i l'encert del porter Cristian han evitat un resultat més ampli al descans. La parella Baena i Cristian Gómez s'ha vist superada pel duo Xavi Torres-Míchel i, trencat ja al doble pivot, l'equip ha regalat forats en defensa. La mobilitat de l'exblanc-i-blau Álvaro ha marejat els centrals Raúl Rodríguez i Forlín, i la qualitat en banda de Lafita i Pedro León no ha permès que cap dels dos Víctor s'incorporés còmodament a l'atac. Qui primer ha avisat, però, ha sigut el mitjapunta Barrada (4'), que ha aprofitat una errada greu de Baena per plantar-se sol davant Cristian. El seu remat ha sortit desviat al pal dret. Poc després, Lafita també ha xutat massa creuat després d'una bona combinació ofensiva dels madrilenys.

Sense temps per ajustar-se, l'Espanyol ha encaixat el 0-1, obra de Pedro León, que des de la dreta s'ha inventat una jugada personal que ha acabat amb un xut ras a contrapeu de Cristian.

El Getafe ha continuat trobant-se contracops còmodes, però ha hagut d'esperar fins al minut 44 per tornar a gaudir d'una ocasió clara de gol. Un xut de Lafita no l'ha sabut aturar Cristian i el refús ha caigut a peus de Pedro León, que ha rematat al cos del porter argentí.

Pochettino ha fet dos canvis per corregir l'equip al segon temps. Stuani i Javi López han substituït Baena i Cristian Gómez. L'Espanyol s'ha reconstruït per jugar amb Javi López de lateral dret, Víctor Sánchez i Wakaso al doble pivot i Stuani de mitja punta per darrere de Longo. Verdú ha combinat el joc en banda amb aparicions entre línies. L'equip ha millorat, ha començat a generar perill amb centrades a l'àrea. L'afició, que fins aleshores s'havia mostrat molt silenciosa, desil·lusionada amb el pobre joc del seu equip, s'ha activat.

L'Espanyol ha fregat l'empat en quatre ocasions. Primer, amb una rematada de cap de Longo (52'); després, amb xut massa alt de Verdú (64') i, per últim, amb una mala definició d'Albín davant Moyà (79') i un xut desesperat de Stuani (86'). El Getafe, de mica en mica, ha anat reculant per conservar l'avantatge, deixant completament sol Álvaro en punta. L'experiquito ha disposat d'algun un contra un per sentenciar el matx, però no ha estat encertat. Quan l'han canviat al minut 73, Cornellà-El Prat l'ha acomiadat amb xiulets. Sense ell, l'equip madrileny s'ha encomanat a Lafita, que a punt ha estat de fer el 0-2 i sentenciar el xoc. De fet, de les seves botes ha sortit una centrada que Mané, al temps afegit, ha rematat per sentenciar el matx amb el 0-2.

L'Espanyol es mantindrà amb 9 punts en l'última posició de la classificació, una jornada més.

Fitxa tècnica

Espanyol: Cristian; Víctor S., Raúl R., Forlín, V. Álvarez; Baena (Javi López 46'), C. Gómez (Stuani 46'); Christian Alfonso (Albín 65'), Verdú, Wakaso; Longo

Getafe: Moyà; Valera, Alexis, Lopo, Mané; Míchel, Xavi Torres; Pedro León (87' M. Torres), Barrada (Lacen 68'), Lafita; Álvaro (Castro 76')

Gols: 0-1, Pedro León (17'), 0-2, Mané (90+1')

Àrbitre: Hernández Hernández (comitè català)

Targetes grogues: Forlín (49'), Pedro León (63'), Míchel (63'), Raúl Rodríguez (72').

stats