Espanyol
Esports Futbol 24/11/2013

L'Espanyol destrossa al contraatac un Rayo que juga més d'una hora amb deu homes (1-4)

Tres gols de Sergio García (dos de penal) i un de Stuani permeten els d'Aguirre trencar la mala ratxa i respirar a la zona còmoda de la classificació

Sergio García celebra el seu primer gol a Vallecas, de penal

BarcelonaAmb un home més des del minut 25. I amb dos gols de penal. Aquest és el context de la victòria de l'Espanyol 1-4 a Vallecas, però no són els únics mèrits del treballat triomf dels homes d'Aguirre a terres madrilenyes. Amb pragmatisme i moltes novetats en l'alineació, l'Espanyol ha aconseguit sumar tres punts que el permeten respirar més a prop dels llocs europeus que de la zona de descens.

Héctor Moreno, després d'una falta de Torje, i Sergio García, que frega el remat en una centrada de Javi López han donat els primers avisos d'un Espanyol que ha obert el marcador en l'acció que ha marcat el partit. El porter del Rayo ha fet caure dins l'àrea Sergio García, que se li ha avançat en el control de la pilota, i ha estat expulsat. El davanter de Bon Pastor no ha fallat des dels onze metres i ha fet el 0-1. Amb deu, el Rayo ha seguit apostant per un joc ofensiu que a punt ha estat de donar-li premi al tram final del primer temps, però també hauria pogut costar-li car en alguna cavalcada entre Jhon Córdoba i Sergio García, una parella amb bona sintonia amb espais i al contratac.

Després del descans, el guió ha seguit igual, amb l'Espanyol mantenint l'ordre en defensa i esperant l'errada del rival per traçar una transició rapidíssima i clara. En una d'aquestes ha arribat el segon penal, que ha tornat a permetre Sergio García marcar i deixar la victòria pràcticament encarrilada.

El Rayo ha hagut d'arriscar-se, en un pas endavant que sabia que el condemnava a caure golejat. Que li donava el partit ideal a l'Espanyol, que ho ha sabut aprofitar tot i acabar arraconat a la seva àrea. Després de moltes arribades fallades i fins i tot un tir lliure indirecte fallat després d'una polèmica cessió xiulada a Javi López, el Rayo ha escurçat diferències amb un gol de Saúl a deu minuts del final.

No hi ha hagut temps per patir perquè, en l'acció següent, Sergio García ha completat la seva brillant actuació amb un gest de qualitat dins l'àrea i una definició de davanter ferotge, amb la punta de la bota per establir l'1-3 que matava qualsevol esperança madrilenya. Per acabar d'arrodonir el triomf, Stuani ha fet el quart, en rematar des de la banda dreta un contraatac per segellar els tres punts.