Espanyol
Esports Futbol 28/01/2014

Un ràpid gol de Jesé trenca les il·lusions d'un Espanyol que cau eliminat amb el cap alt (1-0)

El Madrid no dóna marge a la remuntada periquita i es planta a semifinals, on s'enfrontarà al guanyador de l'Atlètic de Madrid-Athletic

BarcelonaAl minut 7 s'ha acabat el somni de la remuntada per a l'Espanyol. Quan Jesé, després d’una mil·limètrica assistència de XabiAlonso a l’espai, ha marcat l’1-0 que obligava l’Espanyol a marcar dos gols per superar l’eliminatòria de Copa del Rei. Els blanc-i-blaus s'han sentit sempre molt lluny de semifinals, tot i acabar amb força i empenyent, altre cop, el Madrid a tancar-se al seu propi camp, davant la porteria d’Iker Casillas. Els periquitos, orgullosos i competitius fins al final, han confiat en les invencions de Sergio García, alguna acció d’estratègia o la potència desbocada de Jhon Córdoba, però han acabat caient per la mínima al Santiago Bernabéu. El balanç global de l'eliminatòria, però, tornarà a ser un argument que reforci el grup, encara que, inevitablement, seran 90 minuts més de desgast en unes cames que s’estan preparant per lluitar una altra guerra. La Lliga.

De fet, les alineacions dels dos equips no han amagat que aquesta és la prioritat i que potser a Cornellà-El Prat s’havia resolt molt més del que deia l’1-0. Ancelotti ha posat Cristiano Ronaldo i XabiAlonso a liderar el seu Madrid –amb cinc suplents– a una victòria fàcil i el gol en el primer contraatac ha acabat de donar a l’equip blanc un aire tranquil i especulador. L’esperit salvatge dels davanters madridistes ha intentat ofegar l’Espanyol a cops contra Kiko Casilla, però ho han fet sense gaire intensitat ni punteria. L’Espanyol, superat el trauma d’encaixar el gol que els treia l’opció de forçar la pròrroga, ha reconstruït el seu guió de partit i ha anat a la seva. A fer el seu partit.

L’equip d’Aguirre ha mantingut l’ordre defensiu i ha anat trobant, de mica en mica, camins de sortida. Abans del descans i en un córner, l’esquena de Teixeira Vitienes ha espatllat una volea a Pizzi que els periquitos ja visualitzaven com l’1-1.

La inèrcia creixent del primer temps s'ha allargat a la represa, sobretot gràcies a la presència de Jhon Córdoba, amb ganes d’exhibir la seva força en totes les batalles entre centrals. La connexió del colombià amb Sergio García ha insinuat algun atac amb aroma d’empat, però a l’equip li ha acabat de faltar fe perquè el Madrid, sense despentinar-se, de tant en tant ha traçat algun contraatac que recordava que, a la mínima, el partit podia morir del tot.

Ja al final, Aguirre ha aprofitat la treva per donar minuts a David López després de tres setmanes lesionat. El migcampista ha recuperat sensacions que li serviran per a la Lliga. On la bona eliminatòria contra el Madrid servirà de benzina. De confirmació. De línia a seguir.